International

Germania: Imigrantii vor fi trimisi inapoi in tara prin care au intrat pe teritoriul UE

Publicat: 11 nov. 2015
1

Politica usilor deschise a durat mai putin de trei luni in Germania. Berlinul va aplica din nou Acordul de la Dublin in cazul sirienilor care solicita azil in Germania. Asta inseamna ca refugiatii sirieni care ajung in Germania vor fi returnati in tara prin care au intrat pe teritoriul Uniunii Europene si in care s-au inregistrat.

Alte masuri contra imigrantilor au fost luate in Slovenia.

Citeste si Liderul unui partid din Olanda solicita inchiderea frontierelor din cauza „invaziei

Guvernul a decis sa construiasca o bariera tehnica temporara de-a lungul granitei Schengen a Sloveniei si care va include si garduri. Scopul este directionarea imigrantilor in anumite parti. De altfel, Slovenia nu va inchide complet granita, dar va primi un numar de imigranti cu care se poate descurca.

Citeste si Franta reia controalele la granita

Decizia executivului de la Ljubljana vine dupa ce Slovenia a fost coplesita in ultimele saptamani de afluxul de imigranti. Premierul Miro Cerar a anuntat ca 30.000 de oameni sunt in drum catre tara sa, insa centrele de primire a refugiatilor sunt deja pline.

Citeste si Suedezii nu mai vor sa primeasca imigranti

Intre timp, o noua tragedie a avut loc pe mare. 14 imigranti, dintre care sapte copii, au murit inecati in largul coastelor vestice ale Turciei dupa naufragiul ambarcatiunii in care se aflau si care se indrepta spre insula elena Lesbos. Alte 27 de persoane au fost salvate de paza de coasta turca.

Adauga un comentariu