Coronavirus

Germania, lovită grav de COVID-19: Cel mai mare număr de contaminări de la debutul pandemiei!

Publicat: 17 dec. 2020

Germania este lovită grav de pandemia COVID-19, joi, 17 decembrie, fiind raportate peste 45.000 de noi contaminări cu Sars-Cov-2. Acesta este cel mai mare număr de infectări anunțat de la debutul pandemiei.

Potrivit datelor Bloomberg, Germania a raportat peste 45.000 de cazuri noi joi dimineață, cel mai mare salt înregistrat vreodată și de două ori mai mare decât în ziua precedentă.

Germania intenţionează să lanseze campania de vaccinare în 27 decembrie și va începe cu căminele de bătrâni.

Germania a intrat în lockdown pentru aproape o lună din cauza COVID-19

De miercuri, 16 decembrie, Germania a intrat lockdown total de pe 16 decembrie până pe 10 ianuarie

”Începând de miercuri, viețile noastre vor fi afectate de măsuri mai restrictive ca oricând în istoria țării. Situația este foarte gravă”, a spus un oficial german.

Până la 10 ianuarie, magazinele, restaurantele şi afacerile considerate non-esenţiale se închid din nou în Germania.

Şi şcolile îşi închid porţile. Se menţine limita de cinci persoane din două familii diferite, la reuniunile private. În Italia, Guvernul ia în calcul noi restricţii pentru sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou, pentru a limita şi mai mult deplasarea oamenilor.

De la începutul acestei luni, Guvernul a adoptat un pachet de măsuri, inclusiv o prelungire a restricțiilor de circulație pe timpul nopții.

De asemenea, oamenii nu mai pot călători între regiuni, în perioada 21 decembrie și 6 ianuarie.

Ce restricții a impus Franța

Noaptea dintre ani îi prinde pe francezi neapărat acasă. Nu vor mai avea voie să circule după ora 20:00, din 15 decembrie și până anul viitor. Noaptea de Saint Sylvestre, cum mai este cunoscut Revelionul în Franța, avea drept „tradiție” incendierea de mașini și alte violențe. Poate că acum va fi o noapte liniștită.

Singura excepție în care se ridică interdicțiile de circulație pe timpul nopții în Franța va fi noaptea de Crăciun, când sunt permise și întâlniri cu cel mult 6 persoane.

Restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele, rămân închise, până după sărbători.

Reguli stricte în Italia

Pentru italieni regulile sunt chiar mai stricte decât în alte țări europene. Deplasările pe timp de noapte sunt interzise și de Crăciun, și de Revelion. De altfel, oamenii nu vor avea voie nici măcar să părăsească orașul în care locuiesc, singura derogare fiind pentru cei care trebuie să-și ajute rudele singure.

În zonele în care cazurile de COVID-19 sunt puține, restaurantele vor fi deschise la prânz.

Ce restricții se impun în Belgia

Belgia a restricționat la sânge interacțiunile sociale. O familie poate primi în casă cel mult un musafir, iar într-o curte pot fi simultan cel mult 4 oameni. Va rămâne valabilă pe perioada sărbătorilor și interdicția de circulație, de la miezul nopții și până la 5 dimineața.

Grecia deschide bisericile de Crăciun și Bobotează

Grecia relaxează restricțiile în perioada sărbătorilor, deschizând bisericile de Crăciun și Bobotează.

Bisericile se vor deschide în ziua de Crăciun și în cea de Bobotează. În catedrale vor avea acces simultan cel mult 25 de persoane, iar în bisericile mici, maximum 9 oameni. La sosirea în Grecia, turiștii nu vor mai sta în carantină 10 zile, ci doar 3. Se redeschid saloanele de înfrumusețare și librăriile, iar interdicția deplasărilor pe timp de noapte va intra în vigoare cu o oră mai târziu, adică de la 10:00 seara.

Adauga un comentariu