National

Gest EXTREM al unui detinut din Penitenciarul Rahova. 11 gardieni au ajuns la spital dupa ce si-a dat foc celulei

Publicat: 04 iul. 2016
1
Gest extrem al unui detinut de la Penitenciarul Rahova. Acesta si-a incendiat celula, in urma incidentului, 67 de detinuti au fost evacuati. Totodata, 11 gardieni si unul dintre arestati au fost dusi la spital.
Detinutul se afla la Penitenciarul Rahova in tranzit. El urma sa fie transferat in alt penitenciar. Detinutul era condamnat pentru talharie. Deocamdata nu se stie cum a reusit detinutul sa faca rost de materialele inflamabile. Se stie doar ca a dat foc la saltea. Penitenciarul nu a facut public incendiul, reprezentantii spunand ca nu a fost nevoie de interventia pompierilor, ci s-a stins de personal.
„Au cerut detinutiii sa li se ofere ajutor, pentru ca erau ametiti, li s-a luat tensiunea, pentru ca au inceput sa faca scandal, li s-a spus sa bea multa apa, li s-a dat un dicarbocalm. Au stat foarte mult in fum. Detinutii au ramas incuitati si nu au cum sa iasa de acolo, decat daca li se da drumul. Gardienii s-au ocupat sa stinga focul si sa se ingrijeasca pe ei. Normal ca a fost panica”, a declarat sotia unuia dintre detinuti.
Adauga un comentariu