Actualitate

Gest senzational al unui student de la Universitatea Cuza. Fapta sa a ajuns faimoasa in toata tara – FOTO

Publicat: 04 mart. 2015

@ Ceea ce a putut sa faca acest tanar de la Universitatea Cuza a impresionat intreaga tara! @ Acesta a fost in prim-planul unor evenimente extraordinare @ Reusita sa a fost recunoscuta la cel mai inalt nivel

In cadrul celei de-a V-a editii a Premiilor Arhivelor Nationale Romane (ANR), premiul I respectiv titlul „Studentul Anului 2014” a fost obtinut de tanarul Silvian-Emanuel Man, masterand al Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC). Acesta a primit distinctia în cercetare si pentru contributia pe care a avut-o in domeniul Istoriei.

Citeste si: Studentii de la Cuza pregatesc o ampla miscare de protest GALERIE FOTO, VIDEO

„Multumesc ANR pentru premiul acordat si tuturor celor care au contribuit la dezvoltarea mea ca istoric, în special magisterului meu, prof. univ. dr. Mihai Cojocariu, domnului profesor Ioan Ciuperca (care din nefericire a trecut la cele vesnice acum doi ani) si tuturor profesorilor din Facultatea de Istorie de la UAIC”, a declarat laureatul. Pe de alta parte, de precizat ca Man rememoreaza prima experienta in fascinanta lume a cercetarii si a documentelor.

Citeste si: Sute de studenti ieseni de la Universitatea Cuza fac un apel disperat

„Prima data am intrat la Arhive in aprilie 2010, pe vremea când eram în clasa a XI-a, la Piatra-Neamt. De atunci am cercetat in arhivele de la Iasi, Bucuresti, Bacau, Constanta, Vaslui si Buzau. Nu de putine ori am fost prima persoana care a vazut anumite dosare. Totul a pornit din curiozitate pura si a început sa se contureze în meserie. Ma bucur ca am avut sprijinul unor profesori extraordinari din cadrul Facultatii de Istorie. Primii pasi în cercetare i-am facut sub îndrumarea profesorului Ciuperca, cu care începusem sa lucrez înca din primul an, la lucrarea de licenta. Mi-a format mult metoda de cercetare si m-a învatat sa vad lucrurile ontologic: sa fac diferenta dintre ceea ce pare si ceea ce este de fapt. Odata cu trecerea profesorului la cele vesnice, m-am reprofilat de pe Istorie contemporana pe Istorie moderna… Fondurile arhivistice ale institutiilor de stat si ecleziastice din Principatul Moldovei fusesera aduse de la Bucuresti la Iasi si s-a facut un apel catre studentii facultatii pentru a cerceta respectivele fonduri. Am raspuns apelului, fiind cunoscator de paleografie româno-chirilica. Asa am început sa lucrez pe problema raporturilor dintre Biserica si Stat în modernitate sub îndrumarea magisterului Mihai Cojocariu. Multa lume crede ca Istoria este o fundatura si ca poti ajunge doar profesor, arheolog sau muzeograf. Gresit! Pentru a întelege corect realitatile lumii de astazi, toata lumea ar trebui sa faca Istoria si Dreptul, care îti deschid perspective practic nelimitate”, a concluzionat Man.

Citeste si: Dezvaluiri incendiare despre rectorul Vasile Isan. Marturisirile sunt facute de un student – FOTO

Comentarii
Adauga un comentariu