Local

Gest şocant al unui părinte din Iaşi în prima zi de şcoală. Gabriel Apreutesei notifică școala din Tomeşti să nu-l oblige pe copilul său să poarte mască de protecţie – DOCUMENT

Publicat: 14 sept. 2020
Gabriel Apreutesei, activistul civic a făcut un gest șocant
Gabriel Apreutesei, activist civic

Gabriel Apreutesei, un controversat activist civic ieșean, a făcut un gest de-a dreptul șocant. Astăzi, odată cu debutul noului an școlar 2020-2021, părintele a notificat unitatea de învățământ din localitatea ieșeană Tomești ca să nu-i oblige odrasla să poarte mască de protecție atunci când participă la orele de curs.

Acesta a notificat că nu îşi dă consimţământul pentru obligativitatea purtării măştii de către copil. ”Copilul acestuia are dreptul de a respira liber, fără nicio constrângere, de a se putea exprima liber şi fără afectarea biologică, psihologică şi emoţional afectivă a acestuia.”, se arată în document.

Deși măsurile impuse de Guvern sunt extrem de clare și precise în ceea ce privește începerea activității în școli, Apreutesei își pune în pericol propriul copil, dând dovadă de o inconștiență de neimaginat. Măsurile stipulează clar purtarea măștii de protecție, distanțarea socială, reorganizarea spațiilor de lucru, dar și igienizarea frecventă a mâinilor.

Amenințări cu arma în plină zi. Un individ care se dă mare activist civic a fugărit o familie cu un pistol pe stradă

Situație ciudată într-o localitate de la marginea Iașului. Un personaj cercetat penal pentru uz de armă fără drept și care a amenințat oameni pe stradă cu arma a ajuns să se transforme într-un activist civic. Bărbatul din localitatea Tomești organizează adunări publice în care încearcă să strângă cât mai multă lume alături de el. Bărbatul nu mai recunoaște scandalul provocat și încearcă să câștige simpatie publică în localitate

Caz de o gravitate rară într-o mare localitate aflată în coasta municipiului Iași. Un bărbat ajuns să facă adunări publice în localitate pe diferite teme ascunde o situație de groază. Gabriel Apreutesei, din comuna Tomești, a organizat la finalul săptămânii trecute o adunare publică în urma căreia a vrut să atragă atenția asupra așa- ziselor probleme privind poluarea și a folosirii vaccinurilor. Gabriel Apreutesei încearcă să câștige simpatie în localitatea aflată în apropierea municipiului și organizează frecvent diverse adunări publice. Deși se vrea a fi formator de opinie, acesta este cu totul altceva.
Pe numele lui Gabriel Apreutesei este un dosar penal aflat în lucru la Parchet pentru uz de armă fără drept. Inițial, dosarul a fost la Poliție, însă cazul bărbatului a fost preluat de Parchet. Cum s-a ajuns însă la o asemenea situație? Gabriel Apreutesei a avut mai multe incidente de-a lungul vremii, fiind cunoscut drept un personaj recalcitrant.

A scos pistolul în stradă

Un astfel de incident a avut loc în octombrie anul trecut. În 17 octombrie 2019, Gabriel Apreutesei s-a șicanat în trafic cu un alt șofer, iar incidentul a degenerat. Apreutesei ieșea de pe o stradă ce duce spre satul Goruni, iar celălalt șofer venea dinspre Răducăneni spre Iași. În acel moment, cei doi s-au intersectat cu autoturismele și au început șicanele. Deși șoferul care venea dinspre Răducăneni a oprit mașina și i-a cerut socoteală lui Apreutesei pentru incident, acesta din urmă a scos arma pe geamul mașinii și l-a amenințat pe bărbat. Cazul a ajuns la Poliție, însă nu s-a mai întâmplat mare lucru de atunci.

„Nu știu ce să mai spun. Nu m-a mai interesat cazul. Am fost la Poliție a doua zi și am dat declarație. Din ceea ce știu, i s-a ridicat arma. El atunci mi-a tăiat calea cu mașina. L-am depășit, am oprit mașina și am coborât să-i cer explicații. Eram în mașină cu soția în acel moment. Atunci a fluturat arma și m-a amenințat”, a povestit Vlăduț Cojocaru, șoferul agresat.

Întrebat de situație, Ștefan Timofte, primarul comunei Tomești, a refuzat să dea detalii despre incident, acesta motivând faptul că nu are cunoștințe despre ceea ce s-a întâmplat la vremea respectivă.
Acesta nu a fost singurul caz în care a fost implicat Apreutesei. Acesta a mai amenințat și alți oameni din comună, inclusiv pe proprii părinți. Oamenii au un magazin în localitatea Goruni, în zonă locuind și bărbatul alături de soția sa. Despre acesta s-a spus și că i-a amenințat că le va da foc la locuință.

A devenit activist peste noapte. Adunări cu șapte oameni

Apreutesei se recomandă ba sportiv, ba jurnalist, iar mai nou a ajuns și activist civic. În plus, acesta arată și că este președintele Aociației Străjerii Ortodoxiei. A organizat recent o adunare publică la Tomești, unde au mai asistat doar câteva persoane, și a încercat să facă scandal pe tema poluării și a folosirii vaccinurilor. Apreutesei a avut alături de el o mână de persoane care ba fluturau niște steaguri tricolore, ba îl ascultau în liniște.

„M-am implicat pentru că sunt cetățean al comunei Tomești. Avem surse de poluare în zonă și trebuie să luăm atitudine. Trebuie să sensibilizăm autoritățile și de asta facem aceste acțiuni”, a menționat Apreutesei.

Întrebat despre incidentul din trafic, dar și despre folosirea armei ilegal, Apreutesei nu a recunoscut nimic inițial, însă apoi a menționat că este nevinovat.

„Acțiuni ale mele violente? Nu am cunoștință de așa ceva. Habar nu am despre ce se vorbește. Lăsând ca justiția să-și spună cuvântul, denigrările care mi se aduc nu le recunosc și las justiția să-și spună cuvântul. Am încredere în justiție”, a spus Apreutesei despre situația în care este implicat.

Comentarii
 • Aveti grija ca-i mana-n mana cu Radu Moraru. Daca se apuca Moraru de povestit la o tara intreaga despre santajele si etajele voastre, nu stiu care-i pe care…

 • Atunci sa tina copilul acasa si sa raspunda pentru ca ii refuza sansa la educatie!

  Nu poti notifica o scoala cand sunt reguli stabilite prin ordin de ministru!

  Sperie copilul si il va transforma intr-un paria in colectivitatea lui.

 • Oameni buni,acest nenorocit a amenințat o comunitate întreaga.Sia amenințat pana și familia ca le da foc la casa și ca ii omoară.Autoritatile statului trebuie sa ia măsuri.Este un pericol public

 • Mai meistule câte ești!Dute bre in p m și fa ce vrei in pădure sau la mata sub poale..Țara asta este condusă după niște principii ,nu după cum vrea fiecare nebun ca tine

 • Limbricul asta a lucrat la Molid Security.Radeau toți de el.Era fraierul nostru.Se vedea pe fata lui ca este frustrat.Am auzit după aceea ca era la Poliția Locală Tomesti.Cum dracu l-o fi angajat Primarul nu am înțeles!Mam gândit c-o oti l-o fi ajutat,ori o fi fost Săgeata sau infiltrat de servicii

 • Boul asta a fost ajutat și ridicat de Timofte.Acum este împotriva lui.Sio merita.A fost coleg cu mine la Locală și nu făcea nimic.Facea laifuri cu nasul tv.

 • Alo nebunule,De ce filmai azi pe toată lumea care trecea in fata școlii,implicit copii?campanie electorală????aspiri la un post călduț?prost o fi ala care te-a vota!amețitule sunt legi d „sus” pt toti,Nu iti convine nu iti duci copilul la școală,inconstientule!regulile sunt pt toti,inclusiv pentru tine; buna „reclama”ti-ai facut azi,angajeaza-ti un PR pt campanie,visează bine in continuare!

 • Agent de security, din câte citim pe-aici, a fost. Adică măciucar 🙂 Mai citim că șicanează în trafic. Mai citim că o școală întreagă poartă masca, mai puțin odorul d-sale, asta după ce a notificat respectiva instituție cu un docoment compus dintr-o însăilare de prostii și platitudini. Cu chistoale umblă, să nu-i fie de deochi. Iar dacă-i mai adaugi Țăcănelii – Sale și o dimensiune mistic-aiuritoare (”Străjer al Ortodoxiei”, w.t.f.), ai tabloul complet. Mda, se califică la un consult de specialitate. P.S. Observați că toți ăștia sunt niște ortodocși… foarte hotărâți, în demersurile lor.

 • Faceți un reportaj amplu in Goruni și o sa aflați multe despre acest descreerat.A aruncat dejecțiile in Șanț ani de zile.Daca treci prin dreptul casei lui cazi din picioare.Au venit cei de la Primărie și au scos 4-5 mașini de ca cât..

Adauga un comentariu