International

Gest uluitor. Le-a interzis cetățenilor să moară în weekend sau de sărbători

Publicat: 08 dec. 2019

Un primar din statul francez a interzis locuitorilor să moară în weekend și în timpul sărbătorilor legale. Această hotărâre a fost publicată vineri, 6 decembrie 2019.

Declarația făcută de Isabelle Dugelet de la primăria comunei La Gresle din cadrul departamentului Loire încearcă să atragă atenția în ceea ce privește lipsa de personal medical din mediul rural.

„Este interzis locuitorilor să moară la domiciliu pe teritoriul comunei sâmbăta, duminica și în zilele de sărbătoare publică pe o perioadă nedefinită”, arată decizia semnată de reprezentanta locală.

„Un deces survenit de curând într-o duminică a dovedit absurditatea unui sistem, față de care un primar răspunde cu o decizie absurdă”, și-a justificat gestul Isabele Dugelet, primarul comunei care numără aproximativ 850 de locuitori.

La data de 1 decembrie, edilul a avut nevoie de mai bine de două ore și jumătate ca să poată găsi un cadru medical pentru a constata decesul unui localnic, a explicat presa franceză.

„E lipsă de respect față de persoana decedată și de familia acesteia”, a comentat edilul.

Primarul a arătat că prin decizia sa absurdă își dorește să denunțe o „situație sanitară catastrofală” atât în comună sa, cât și în zonele învecinate din Franța. „Oamenii reușesc cu greu să primescă tratamentul de care au nevoie, să găsească un medic și uneori trebuie să străbată mari distanțe”, a arătat Isabelle Dugelet.loading...

Adauga un comentariu