Stiri si curiozitati

Gestul facut de un jandarm dupa protestele din Piata Victoriei

Publicat: 14 aug. 2018
3

Un jandarm in rezerva si-a depus livretul militar, in semn de protest fata de violentele colegilor din seara zilei de vineri, 10 august, la mitingul diasporei. E un gest de onoare, revoltat de modul in care au intervenit colegii sai, in timpul protestelor de vineri, 10 august, din Piata Victoriei.

Barbatul, care e stabilit in Franta, si-a depus livretul militar, cu gradul de sublocotenent in rezerva. El isi motiveaza gestul prin faptul ca nu poate fi partas la actiunile motivate politic ale Jandarmeriei si sustine ca seful acestei institutii ar trebui sa-si dea demisia.

„E o situatie fara precedent, asa incat dupa o reflectie atenta, m-am gandit ca e o atitudine normala si un semnal de alarma ca se trece o linie rosie. Nu mai doresc sa fiu ofiter in structura asta, nici macar in rezerva. Nu mai am solidaritate cu niciun chip cu acei ofiteri activi care coordoneaza in felul acesta, brutal, reprimarea unei manifestari pasnice, pana la un anumit moment. Ei si-au facut treaba, numai ca si-au facut-o excesiv si pentru asta trebuie sa raspunda, in frunte cu seful Jandarmeriei si ofiterii superiori. Eu ii invit pe sefii Jandarmeriei la demisie si nu pot sa pun in joc decat jetonul pe care-l am, gradul meu de sublocotenent in rezerva. Putem sa intuim putin implicarea factorului politic si obedienta aceasta jegoasa a conducatorilor Jandarmeriei si din Ministerul de Interne, e o situatie fara precedent”, a declarat Dragos Marcu, sublocotenent in rezerva, pentru Digi 24.

Adauga un comentariu