National

Gheorghe Dincă ar putea scăpa de închisoare! Avocații nu s-au mai confruntat cu un asemenea caz: „Mă declar de-a dreptul șocată!”

Publicat: 11 iun. 2022
Avocatul familiei Măceșanu a fost la un pas de a-l scăpa pe Gheorghe Dincă de închisoare, după ce a cerut schimbarea încadrării penale a acestuia

Ies la iveală detalii cutremurătoare în cazul lui Gheorghe Dincă, bărbatul acuzat că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, două tinere din Caral, dispărute în urmă cu trei ani. Carmen Obîrșanu a dezvăluit că avocatul familiei Măceșanu a cerut schimbarea încadrării penale în cazul acuzatului.

Dacă acest lucru ar fi fost aprobat de judecători, Dincă ar fi fost achitat de omor și eliberat din închisoare.

Carmen Obîrșanu: ,,Mă declar de-a dreptul șocată”

Carmen Obîrșanu, avocata familiei Melencu, a dezvăluit că Gheorghe Dincă a fost la un pas de a ieși din penitenciar.

Aceasta a declarat că reprezentantul legal al familiei Măceșanu a cerut la sfârșitul lunii trecute să fie schimbată încadrarea penală a inculpatului din omor în profanare de morminte, ceea ce ar fi însemnat eliberarea lui Dincă. Hotărârea i-a luat prin surprindere chiar și pe magistrați, care au decis, însă, să respingă solicitarea avocatului Moldovan:

„Cererea făcută de avocatul Aurel Moldovan e cu atât mai surprinzătoare din cel puțin două motive.

În primul rând, el nu este avocatul acuzatului. Pe de altă parte, asemenea tip de cereri se pot face, dar niciodată cerând practic reducerea pedepsei celui acuzat. Mă declar de-a dreptul șocată!”, a declarat Carmen Obîrșanu.

Dincă se declară nevinovat

Carmen Obîrșanu susține că și Gheorghe Dincă a solicitat să se facă un experiment prin care să fie ars un cadavru de animal de aceeași greutate cu cea a Alexandrei, pentru a putea dovedi că este nevinovat:

„Colegul avocat Moldovan a cerut instanței să constate că arderea unui cadavru în butoiul din curtea lui Dincă e foarte greu să fi avut loc. De altfel, și Dincă a cerut și el să se facă experimental arderii unui cadavru de animal cu o greutate aproximativă a corpului Alexandrei, pentru a dovedi că nu e vinovat de acuzațiile aduse. Însă instanța a respins cererile.”, a mai spus Carmen Obîrșanu.

Judecătoarea de la Tribunalul Olt a respins în ședința care a avut loc pe 31 mai atât cererea formulată de Dincă, cât și pe cea formulată de avocatul familiei Măceșanu. Solicitarea făcută de părinții Alexandrei ar fi avut scopul de a forța autoritățile să reia căutările adolescentei, despre care ei cred că a fost victima traficului de persoane.
Adauga un comentariu