National

Gheorghe Funar cere anularea scrutinului din 2 noiembrie

Publicat: 02 nov. 2014

Gheorghe Funar cere in mod oficial anularea alegerilor prezidentiale din 2 noiembrie deoarece, sustine el, nu s-a asigurat egalitatea cetatenilor in fata legii.

Candidatul independent la prezidentiale Gheorghe Funar cere Biroului Electoral Central (BEC) anularea alegerilor din 2 noiembrie si reluarea lor deoarece nu s-ar fi asigurat egalitatea cetatenilor in fata legii prin „incalcarea” dreptului de a vota al cetatenilor romani aflati in strainatate.

El a adresat, duminica, o cerere presedintelui BEC, Veronica Nastasie, prin care cere reluarea alegerilor prezidentiale in 9 sau 16 noiembrie. ‘Va solicit sa decideti anularea alegerilor desfasurate in ziua de 2 noiembrie a.c pentru functia de presedinte al Romaniei si sa hotarati reluarea lor, cu respectarea intocmai a Constitutiei Romaniei si a Legii nr.370/ 2004, pentru ziua de 9 sau 16 noiembrie 2014, urmand ca eventualul tur doi al alegerilor prezidentiale sa fie programat pentru ziua de 23 sau 30 noiembrie 2014’, spune Funar in adresa sa.

Acesta sustine ca „au fost incalcate prevederile Constitutiei Romaniei, articolul 1, alin.5, articolul 16, alin.1, 2 si 3, articolul 31, alin.1, respectiv nu s-a asigurat egalitatea cetatenilor in fata legii, ajungandu-se sa fie asigurate privilegii pentru milioane de cetateni romani aflati in Tara-Mama (care au putut vota in sectii de votare la care au fost arondate 1.000 — 2.000 de persoane cu drept de vot), si discriminari pentru milioanele de cetateni romani aflati in strainatate (care au fost arondati circa 13.000 la o sectie de votare)”.

De asemenea, el considera ca „a fost incalcat cu premeditare dreptul de vot’ a peste trei milioane de cetateni romani aflati in strainatate.

Gheorghe Funar mai spune ca ar fi fost incalcate si drepturile celor 14 candidati la Presedintie. ‘Pentru toti cei 14 candidati la functia de Presedinte al Romaniei a fost incalcat dreptul de a fi ales prevazut la articolul 37 din Constitutia Romaniei. S-a ajuns la incalcarea grava a acestui drept fundamental al candidatilor la functia de Presedinte al Romaniei deoarece Guvernul Romaniei impreuna cu Autoritatea Electorala Permanenta si Biroul Electoral Central au incalcat grav dreptul de a alege pentru cel putin 3,5 milioane cetateni romani aflati in strainatate’, a completat Gheorghe Funar.loading...

Comentarii
  • Mai trebuie facut ceva: TREZIREA RURALULUI DIN INTREAGA TARA!!! Asta se poate face NUMAI de catre cei, aproape DOUA MILIOANE DE ROMANI, care au fost UMILITI ieri in intreaga Europa si care NU AU FOST LASATI SA VOTEZE. Acestia ar trebui sa puna mana pe telefon si sa conditioneze trimiterea banilor pentru porcul de Craciun in tara catre rudele lor de PARTICIPAREA LA VOT si, important DE DIRECTIA IN CARE MERGE VOTUL. Asa cum puslamalele astea neocomuniste fac dand pomenile electorale. La urma urmei, PIB-ul Romaniei este in proportie de 80% creat din banii munciti afara de cei batjocoriti ieri, si nu de la „guvernantii” din tara!

Adauga un comentariu