Sport

Gheorghe Hagi este de neoprit pe piața transferurilor. 3,6 milioane de euro pentru FC Viitorul în plină pandemie. „Regele” dă lovitură după lovitură

Publicat: 18 feb. 2021
Gheorghe Hagi
Gheorghe Hagi a vândut în ultimele sezoane jucători pe sume importante de bani

FC Viitorul nu traversează cea mai bună perioadă, însă Gheorghe Hagi continuă să vândă bine în Europa, iar „Regele” se poate lăuda cu noi sume impresionante de bani încasate în iarna acestui an

Gheorghe Hagi își vede visul îndeplinit în fiecare sezon. „Regele” a înființat clubul FC Viitorul cu gândul de a crește și de a vinde jucători români la cluburile importante din Europa. După primele sezoane în care echipa a promovat treptat din Liga a III-a până în Liga I, FC Viitorul a reușit să facă pasul și să devină, dintr-o echipă care se luptă pentru evitarea retrogradării, un club cu pretenții în primul eșalon din fotbalul românesc. De altfel, începând cu vara anului 2016, clubul a început să și participe în cupele europene, iar în 2017 și-a trecut în palmares primul titlu de campioană din Liga I, după o bătălie câștigată în ultima etapă în fața celor de la FCSB. Au urmat Cupa și Supercupa României, în 2019, iar acum FC Viitorul este deja o echipă cu pretenții în fotbalul intern.

Gheorghe Hagi dă lovitură după lovitură

De altfel, Gheorghe Hagi a vândut în ultimele sezoane jucători pe sume importante de bani, iar recordul este deținut de Răzvan Marin, care a fost cumpărat de Standard Liege, în ianuarie 2017, cu suma de 4,8 milioane de euro. Acum, FC Viitorul este pe locul 12 în clasamentul Ligii I, însă Gheorghe Hagi continuă să prezinte interes pentru cluburile din Europa. Chiar în iarna acestui an, FC Viitorul și-a vândut golgheterii pe sume importante de bani pentru Liga I.

Gabi Iancu a ajuns în Rusia, la Akhmat Grozny, pentru 500 de mii de euro, iar Kevin Luckassen a fost cedat în Turcia, la Kayserispor, în schimbul sumei de 800 de mii de euro. Astfel, doar în această iarnă, Gheorghe Hagi a încasat 1,3 milioane de euro, sumă la care se mai adaugă și cele 2,3 milioane de euro încasate la începutul actualului sezon din plecările lui Louis Munteanu (2 milioane de euro), la Fiorentina, și Rivaldinho (300 de mii de euro), la Cracovia.

Adauga un comentariu