Local

Gheorghe Nichita a fost executat de cei mai buni prieteni la DNA! Ieri au continuat audierile!

Publicat: 18 nov. 2015
1

@ Procurorii de la DNA se grabesc sa finalizeze dosarele in care este cercetat primarul suspendat al Iasului @ Ieri a fost audiat un martor cheie in dosarul care priveste spagile cerute de Gheorghe Nichita de la firmele care au lucrat cu Primaria Iasi @ Procurorii l-au audiat ieri pe Stefan Avarvarei, director in cadrul Politiei Locale Iasi

Gheorghe Nichita a intrat in istorie. In ultimele zile, procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) au audiat mai multi martori importanti, persoane din anturajul lui Nichita. In mod suprinzator, cam toti au dat declaratii impotriva lui si l-au ingropat. Ieri, a fost audiat Stefan Avarvarei, sef in cadrul Politiei Locale Iasi. Acesta le-a povestit anchetatorilor detalii despre activitatea infractionala a primarului suspendat.

Trebuie mentionat ca, Avarvarei a acceptat sa colaboreze cu anchetatorii inca din momentul in care a fost retinut in dosarul care priveste urmarirea Adinei Samson, amanta primarului. Acum, Avarvarei a fost audiat in legatura cu noul dosar in care este cercetat Gheorghe Nichita, dosarul pe baza caruia acesta a fost arestat preventiv in urma cu aproape trei saptamani. Stefan Avarvarei cunoaste detalii importante despre modul in care spagile de la firmele care aveau contracte cu Primaria Iasi ajungeau la primarul suspendat.

Primul care l-a tradat in acest dosar a fost chiar Gabriel Mardarasevici, patronul SC Information Business Consulting SRL (IBC). Acesta a acceptat din prima sa le povesteasca anchetatorilor de intelegerile infractionale pe care le-a avut cu primarul Nichita. La cateva ore dupa declaratia data de Mardarasevici la DNA, si Tiberiu Urdareanu, presedintele grupului de firme UTI, a acceptat sa colaboreze. Acesta a spus ca s-a inteles cu Gheorghe Nichita sa-i ofere o spaga de 10 la suta din valoarea proiectului care vizeaza managementul traficului rutier in municipiul Iasi. La Nichita ar fi trebuit sa ajunga aproximativ 1,5 milioane euro. Detalii ale acestei spagi, primite de Nichita, sunt cunoscute si de Avarvarei. In urma cu doua zile, primarul suspendat a fost tradat si de Cosmin Coman, unul dintre cei mai apropiati oameni ai sai. Acesta a dat o declaratie care s-a intins pe o perioada de mai bine de zece ore.

Coman, in calitate de director de Programe Europene in cadrul Primariei Iasi, a fost implicat direct in derularea proiectului privind managementul traficului din Iasi. In acest nou dosar de coruptie, lucrurile sunt destul de clare, pentru ca oamenii legii au reusit sa inregistreze anumite convorbiri compromitatoare din mediul ambiental, intre cei implicati in aceasta poveste. Desi probele sunt mai mult decat evidente, primarul suspendat neaga totul.

Comentarii
  • Stimati ziaristi, exista dovezi clare ca influentati, prin dezinformare si minciuna, aceasta ancheta! Cei numiti de dvs. nu au petrecut nici pe departe timp la institutia de control! Ce scop ascuns aveti?!

  • Daca unul a luat 10% din lucrare,ceilalti cat au luat?Este clar ca au luat mai mult,si mai ales se pune intrebarea cati au participat la impartire?Ce este mai rau ca dupa ce s-a facut aceasta lucrare,este de proasta calitate.Rusine, tehnocratilor!

    • Vă rog nu mai folosiţi numele meu în această murdărie .Rog redacţia să împiedice acest lucru inpardonabil . Eu folosesc numele meu în orice intervenţie dar văd ca s.a depăşit orice limită !!! Să verificaţi vă rog pe viitor.C.S.

  • AVARVAREI da tot din dosar caci stie ca impreuna cu : BACU , MITON , DASCALU si HLIBO , au facut : ABUZ , INFRACTIUNE DE DETINERE SI STOCARE DE INFORMATII LA CARE NU AVEA ACCES DECAT (SRI) , SPALARE DE BANI , VIOLENTE ASUPRA PERSOANELOR , CONTROLAREA CONSTRUCTIILOR (AUTORIZATIILOR) , CONTROLAREA PIETELOR SI MULTE ALTELE ..ALO AUTORITATILOR ACESTI INDIVIZI TREBUIESC PEDEPSITI , AFARA CU EI….

Adauga un comentariu