Actualitate

Gheorghe Nichita a furat din banii judetului

Publicat: 15 nov. 2012
1

@ Primarul Gheorghe Nichita a deturnat cateva milioane lei din banii care ar fi trebuit sa ajunga in localitatile din intreg judetul @ Guvernul a schimbat textul Ordonantei prin care s-au emis banii, astfel incat Nichita s-a ales cu peste 40 miliarde lei vechi, fonduri care vor mai stinge din datoriile CET Iasi @ In timp ce 14 primarii au conturile blocate, primarul PSD al Iasului s-a folosit de seful sau pe linie de partid pentru interesul personal

Culmea intelegerilor din USL Iasi: Gheorghe Nichita i-a fentat din nou pe liberali la rectificarile de buget. Asa s-a ajuns ca primarul Gheorghe Nichita sa deturneze grosul banilor alocati de Guvern pentru judetul Iasi. Desi Executivul Ponta a alocat 7 milioane lei pentru plata arieratelor localitatilor din judet, cele mai multe fonduri au ajuns tot in conturile municipiului Iasi, pentru plata datoriilor acumulate de CET Iasi. Cu toate ca anterior Iasul a mai beneficiat de 12 milioane lei pentru achitarea datoriilor de la CET, banii care urmau sa ajunga in comunitatile rurale au ajuns la administratia social democratului Gheorghe Nichita. Fondurile guvernamentale au venit la Consiliul Judetean Iasi, care conform legii, urma sa-i imparta catre primariile din judet in functie de arieratele acumulate si de restantele adunate la furnizorii de lucrari. Sefii judetului s-au aratat insa nemultumiti de faptul ca Guvernul Ponta a schimbat textul de lege si a facut in asa fel incat banii sa fie deturnati de unde era mai mare nevoie. Cristian Adomnitei, presedintele liberal al CJ Iasi, s-a declarat nemultumit de faptul ca primaria condusa de aliatul sau electoral a suntat judetul la aceasta rectificare bugetara. Conform lui Adomnitei, in proiectul initial de lege nu era trecuta si sintagma „proportional cu volumul arieratelor”, fapt care a dus la alocarea majoritatii banilor catre municipiu.

„Spiritul în care a fost aprobata aceasta Ordonanta nu a respectat proiectul initial, de pe site-ul Ministerului Finantelor. Avem 14 primarii care au conturile blocate si care cu siguranta ar fi avut nevoie de acesti bani. Din totalul de 7 milioane de lei, 4,3 milioane de lei au fost alocate catre Primaria Iasi si doar 2,7 milioane sunt destinate sa acopere arieratele acumulate de celelalte primarii. Este o suma mica fata de sperantele si nevoile reale ale comunitatilor locale. În plus, judetul Iasi a fost omis si în ceea ce priveste alocarea de fonduri pentru asfaltarea drumurilor comunale si judetene”, a spus Adomnitei. Mai mult, 14 primarii din judet au conturile blocate de la Finantele judetene pentru ca nu si-au onorat la timp anumite obligatii. Asta nu l-a oprit pe Gheorghe Nichita sa se infrupte din banii judetului in beneficiul sau electoral si al PSD.

Unde duce teapa lui Nichita?

Daca Nichita a luat majoritatea banilor, restul autoritatilor s-au ales cu buza umflata. Municipiul Pascani a beneficiat de 198 mii lei, in timp ce orasul Targu Frumos a primit doar o mie lei, iar Harlau doar 3 mii lei, in timp ce orasul Podu Iloaiei, condus de un primar PDL, nu a primit niciun leu la aceasta rectificare. Comunele Dumesti si Tomesti, ambele cu primari PNL, au primit 377 mii si 349 mii lei. O alta comuna condusa de un primar PNL, Mironeasa, a primit 277 mii lei, in timp ce comuna Trifesti a incasat 274 mii lei. Din cele 98 de localitati din judet, 53 nu au primit niciun ban la aceasta rectificare bugetara. Din cele 10 localitati conduse de primari PDL, doar Sipote, Trifesti si Ungheni au primit fonduri. Nici singura comuna cu primar PP-DD din judet nu a beneficiat de vreun leu.

In privinta fondurilor pentru infrastructura, din cele 2,3 milioane lei au fost alocate doar 1,5 milioane, restul intorcandu-se la bugetul de stat. Doar doua comune s-au ales cu bani de pe urma acestei rectificari: comuna Rediu a primit 76 mii lei, iar comuna Scobinti a beneficiat de 75 mii lei.

Comentarii
  • Si care e problema? Nu toti „alesii” nostri fura intr-un fel sau altul? (sa nu mai vb de cei din jurul lor) Deci cine i-ar putea face ceva sau mai bine zis cine si-ar permite? Iar noi „prostimea”, stam si asteptam pomeni electorale sau mai putin electorale. Avem ceea ce meritam.

  • Mai dorule esti prea prost pentru secolul asta.In primul rind nu se scrie cu litere mari si in al doilea rind maninci la kakat cu gura inchisa.Toate ziarele din Iasi sint cumparate de catre tov nikita un alt fraier ca tine care mincati la kakat pe stomacul gol.Si tembeliziunile sint in aceiasi oala cu kakat din care te ungi tu pe la m-u-i-e mai dorule mai.

  • Si de unde voiati sa fure, din banii lui Fenechiu…ai lui Simirad, ai prietenului Jitareanu de la Agronomie ? Bravo lui, prostii sa traiasca si sa mai faca si economii, ca avem nevoie de ele !

  • degeaba politicienii promit marea cu sarea ca nu se va intampla… toti banii care s-au cheltuit in campaniile electorale de catre partide ce au fost finantate de catre diversi oameni de afaceri trebuie da-ti inapoi intr-un fel… practic acei oameni de afaceri ce detin diverse SRL-uri devin creditori, iar cei alesi in functii le sunt practic datori… de aceea apar diverse nereguli in organizarea unor licitatii… proiectele finantate din fonduri publice sau europene le castiga acei oameni de afaceri care au pompat in campania electorala (locale, parlamentare, prezidentiale)… prin aceste fapte oamenii care au pompat banutu’ in campanie castiga de x ori mai mult decat au finantat partidul in cauza… din aceste proiecte papa si acesti creditori si papa si politicienii… ne mai miram de unde au atatea terenuri, case, masini, conturi, copii la studii in strainatate, isi pot cumpara diverse bunuri, isi pot face concediile date in timpul sarbatorilor pascale sau cele de iarna unde vor muschiul lor…. ei merg asa de des in strainatate de cate ori merg eu la dentist… SA TRAITI BINE!!! problema este ca nu stiu cum se face ca apar aproape de fiecare data aceleasi fete dar cu idealuri si scopuri diferite in functie de partidul din care fac parte in momentul respectiv… unii dintre ei schimband partidele ca si incaltamintea de sezon… mai sa fie… si ne mai bat noua obrazul ca nu venim la vot… ca nu ne pasa de viitorul tarii… ca nu avem spirit civic… uite cine vorbesc? niste burtosi cu falci si cefe late dupa au mancat kile de pastrama, jambon si ceafa de porc…

Adauga un comentariu