Local

Gheorghe Nichita, fostul primar al Iaşului, a fost eliberat din penitenciar – EXCLUSIV, GALERIE FOTO, UPDATE, VIDEO

Publicat: 19 oct. 2021
Gheorghe Nichita, fostul primar al Iaşului
Gheorghe Nichita, fostul primar al Iaşului

Astăzi, 19 octombrie 2021, fostul primar al Iaşului a fost eliberat din penitenciar. Decizia magistraţilor este una definitivă.

„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, împotriva sentinţei penale nr. 714 din 30 iulie 2021, pronunţată în dosarul nr. 6328/193/2021 al Judecătoriei Botoşani. Cheltuielile judiciare din contestaţie rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 19 octombrie 2021”, a transmis Tribunalul Botoșani.
Update: Gheorghe Nichita a ajuns de puțin timp la domiciliul din Iași. Fostul primar al municipiului a fost eliberat astăzi de la penitenciarul din Botoșani. Gheorghe Nichita a explicat cum a fost viața în spatele gratiilor și faptul că nu mai vrea să revină în politică. De asemenea, Gheorghe Nichita a ţinut să arate și situația disperată de la clubul Politehnica Iaşi, af lat în cel de- al doilea eșalon al fotbalului. Fostul edil a stat în spatele gratiilor circa un an și jumătate

Fostul edil a oferit un comentariu și despre situația clubului Politehnica Iaşi

„Filmul ăsta l-am mai văzut. Din păcate în viața mea, după 90′, am vzut multe lucruri și filmul ăsta l-am mai văzut. Am stat într-o celulă care dădea cu fereastra spre nocturnă. Cei care lucrau în penitenciar mă întrebau ce se întâmplă. Nici măcar nu era nevoie să citesc foarte mult sau să ascult. Le-am spus de la bun început. Mulți din cei care lucrează acolo sunt foști jucători. Le-am spus că nicio șansă. Știam mentalitatea și spiritul care e în clipa de față acolo. Va fi enorm de greu să revină. O spun în cunoștință de cauză. Și mie mi-a fost extrem de greu într-o perioadă în care orașul încă vibra pentru fotbalul ieșean să aduc clubul la divizia A. Nu am crezut că o să ajung timpul să văd clubul atât de jos”

Gheorghe Nichita a făcut o scurtă radiografie a situației actuale din România

„Nu am să fiu niciodată un om indiferent. Societatea în care trăim este foarte indiferentă și își merită soarta. Am stat de multe ori și am ascultat la televizor să ascult comentarii și ceea ce se întâmplă pentru a rămâne conectat. Ceea ce observ mă mâhnește din cauza faptului că mă gândeam că vom scoate capul și noi în lume, însă l-am băgat mai tare în nisip”

Dosarul „Amanta”. La primă instanță Gheorghe Nichita a fost condamnat la 5 ani și 2 luni de închisoare

Amintim că, la prima instanță, fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, a fost condamnat la 5 ani și 2 luni închisoare. Acesta este acuzat de instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În același dosar, instanța l-a condamnat pe Liviu Mihai Hliboceanu, fostul șef al Poliției Locale Iași, la 4 ani și 5 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată, și abuz în serviciu, în formă continuată. De asemenea, Tribunalul Iași i-a obligat pe cei doi să îi plătească Poliției Locale a Municipiului Iași suma de 105.239 de lei, cu titlu de despăgubiri civile. În plus, Hliboceanu a fost obligat să achite Poliției Locale ieșene suma de 74.517 lei, cu titlu de despăgubiri civile.

De unde a izbucnit scandalul în dosarul „Amanta”

În dosarul „Amanta”, Gheorghe Nichita este acuzat că și-ar fi determinat subalternii de la Poliția Locală să o urmărească pe fosta sa amantă, Adina Samson, operațiunile desfășurându-se din bani publici. Pe lista inculpaților s-a aflat și fostul șef al Serviciului de Urbanism de la Poliția Locală, Ștefan Avârvarei, care a recunoscut faptele și a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare. Alături de Liviu Hliboceanu, Ștefan Avârvarei a fost acuzat de DNA că, la îndemnul lui Nichita, ar fi determinat mai mulți polițiști locali să o urmărească pe Adina Samson, prin comiterea infracțiunilor, Nichita obținând pentru sine foloase nepatrimoniale.

Comentarii
 • Felicitări, Dl Nichita! Ați suferit destul pentru acest oraș plin de oameni răi și nerecunoscători față de realizările dumneavoastră…
  Rolul dumneavoastră în consacrarea marelui arhitect al bunăstării ieșene – Mihai Chirica – va rămâne de neuitat in amintirea ieșenilor!

 • Ei, se duce la Ciric sa se dea in telescaun.
  Pt cele peste 120 de rude de gr 1 angajate in primarie prin fraudarea concursurilor, un asemenea specimen trebuia inchis pe viata !
  Se aud vocile celor cu scoala reala care au venit la concursuri degeaba.

 • Si eu am auzit multi cu scoala si experienta care au fost la concursuri si n-au avut loc de neamurile lor din primarie care nu fac nimic si majoritatea habar nu au sa vorbeasca.

 • Felicitări ! Va așteptam la ApaVital unde v-au detronat putoii pe care i-ați pus sa mănânce o pâine alba ! Acum mănâncă cașcaval ca șobolanii !

 • Adevarul este ca trebuie eliberate puscariile pentru criminalii care fac genocid cu aceasta falsa pandemie si cu vaccinul ucigas.
  Unii dintre ei vor sta putin in puscarie pana vor fi executati conform Legii Martiale pentru „Crime impotriva umanitatii”.

 • “Cucu”, sugi cucu meu si poola lui Gigi! Chirica nu face puscarie, a dat pe multi pe goarna… de la Zamo la Asimi si de la Harabagiu la Alexe!!!

 • in final se face dreptate in tara asta de cacao…

  1 an la puscarie pentru ce?

  nu merita nici macar 1 zi! 1 ZI!!!

  omul e NEVINOVAT!

  MACAR DATII BANII INAPOI OMULUI SI DESPAGUBIRI PT. ANUL LA PARNAIE IN PLINA PANDEMIE!

  IZOLATI UN OM 1 AN IN PANDEMIE? NU VA E RUSINE?

  intreb si eu ca un om de rand…

  o parere, astept

 • Justitie dupa kipul si asemanarea infraktorilor.
  Au trecut 5 ani si 2 luni de puscaraie?
  Dragnea, alt infraktor-liber si el.
  In ce lume traim?

 • Justiția este inexistenta în România. Tara a fost capturata de o gașca de infractori cu conexiuni la toate nivelurile. Evazioniști, infractori economici stau 1 an după gratii ca mai apoi sa fie eliberați sa-si investească liniștiți cașcavalul adunat din furturi.

 • Infractorule,vorbesti de echipa ?ai uitat ce faceai prin 2009-2010 ?cum manevrai cu slugoiul de starica numai bani negri miliarde si miliarde cum dadea-ți numai bani la plic fara sa stie nimeni in afara de voi doi absolut nimic? Vezi-ți de bașinile tale ca mai ai un pic si ai sa te linistesti de tot.Daca se apuca lumea sa vorbeasca ai sa înfunzi puscaria pana dai colțul si stii ceva ? Esti un paranoic demn de MILA !!!!

Adauga un comentariu