Actualitate

Gheorghe Nichita i-a prostit pe iesenii din Alexandru. Unde sunt parcarile pe etaje? – FOTO

Publicat: 25 iul. 2011

@ Primarul Gheorghe Nichita a promis 400 de locuri de parcare in cartierele Dacia si Alexandru cel Bun @ Nu s-a facut nimic, totul ramanand la stadiul de proiectare @ Edilii au precizat ca au alte prioritati @ „Deocamdata, vrem sa finalizam investitiile aflate in derulare”, este parerea lui Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al primariei @ Parcarile ar fi urmat sa aiba trei niveluri si sa fie amenajate pe Musatini nr. 57 si Tabacului nr. 19

Edilul Gheorghe Nichita demonstreaza inca o data ca promisiunile electorale nu au vreo valoare. La inceputul anului 2009, primaria s-a gandit sa amenajeze doua parcari supraterane cu trei niveluri in cartierele Dacia si Alexandru cel Bun. Reporterii BUNA ZIUA IASI au vizitat ieri amplasamentele propuse de edili. Acestea sunt simple tapsanuri, ocupate de cateva masini ale locatarilor din zona. Parcarile ar fi trebuit sa decongestioneze arterele din preajma cartierelor, in asa fel incat iesenii sa nu mai parcheze la intamplare. Dar edilii nu s-au sinchisit sa aloce bani pentru proiect sau sa caute finantare.
In aceeasi nota mincinoasa, reprezentantii primariei au precizat ca, in momentul in care vor exista bani la bugetul local, cele doua parcari vor deveni obiective prioritare. „Deocamdata vrem sa finalizam investitiile aflate in derulare. In functie de realizarea acestora, pana la rectificare bugetara, vom prinde sau nu bani pentru aceste obiective. Daca vom finaliza o parte din investitii si vom avea bani, aceste parcari vor fi puse pe lista de prioritati pana in aceasta toamna”, a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al primariei.
Iesenii din cartierul Alexandru cel Bun stiau de proiect. „Am auzit de acest proiect, dar nu s-a facut nimic. Noi ne certam de la locurile de parcare. Chiar daca ai inchiriat locul, te trezesti cu el blocat de alte masini. Nu stiu daca se va face ceva care sa multumeasca pe toata lumea”, a spus Mihai Rotaru.

200 de mii de lei doar pentru proiectare

Edilii s-au obisnuit sa faca anunturi cu proiecte grandioase, insa acestea nu ajung la o finalitate. In schimb, se cheltuie sume imense pe documentatii. La fel s-a intamplat si cu proiectarea celor doua parcari din Musatini nr. 57 si Tabacului nr. 19. Licitatia pentru proiectare a castigat-o firma Lavalin Romania SA, contractul semnat fiind de aproape 200 de mii de lei. La procedura s-au prezentat si alte firme care au avut oferte ce nu au fost acceptate de municipalitate. Hormigon SRL a depus o oferta financiara de 320 de mii de lei, Promrax SRL – 420 de mii de lei, Search Corporation SRL – 212.625 de lei, Impex Romcatel SRL – 218.700 de lei, Arcadis TGH SRL – 283 de mii de lei, iar RJR International SRL – 229.998 de lei. Firma Profesional Construct Proiectare SRL a ofertat suma de 327.600 de lei, dar a fost descalificata.
In total, cele doua parcari ar fi trebuit sa aiba o capacitate de 400 de locuri de parcare. „Insuficienta locurilor de parcare genereaza, pe langa blocarea a mare parte din aleile si strazile dintre blocuri, si un mare disconfort in ce priveste siguranta si securitatea autovehiculelor cetatenilor. Amenajarea si realizarea de noi locuri de parcare se constituie ca o cerinta maxima pentru institutia noastra, avand in vedere obligatia municipalitatii privind securitatea si siguranta cetatenilor”, se arata in motivatia primariei.loading...

Comentarii
 • Ma bulangiilor , da de ce nu spuneti ca aici deputat e PDL-istul Oajdea cel care face din partidul ce blocheaza iasul la nivel local si il caroteaza la nivel central blocand banii cuventi iasului si dirijandu-i la …Cluj ! Si inca ceva , da voi de la bzi de ce nu ati investit nimic in parcarea aia de la gara pe care ati fi vrut sa o luati cu japca ? E usor sa vedeti paiul din ochii altora dar barnetele din ochii vostri nema ! Hahalerelor , golanilor , etnobotanistilor …. Nichita a facut , face si va face in continuare multe pentru iesenii din ACB , este iubit si va fi votat cu ambele maini . Rusine bzi , rusine ciuhodarule !

 • Da mai Gheorghe, va fi votata cu ambele mainei, dar nu la Iasi ci la Dorohoi. S-a dovedit ca Iasul e prea mare pentru ambitiile lui asa ca sa-si vada de drum si sa candideze pentru alti prosti. Stii tu cum e, si cainele se satura sa-l duci cu zaharelul!

 • Domnule Gheorghe, sau Ghita, ca sa fim mai aproape de adevar, dar in Iasi numai cartierul ACB conteaza? Stau in Dacia, langa terenul unde trebuia sa se faca parcarea de pe Tabacului si as fi vrut sa am si eu unde sa platesc o taxa si sa pot parca masina in conditii civilizate, dar ii multumesc lui Ciquita ca nu am.

 • Mai nenorocu’ mamii voastre – in loc sa faceti ceva ce va genera venituri – constructia de parcari supraetajata genereaza venituri din prima zi de exploatare data fiind penuria de locuri de parcare mai bine bagati in pavele care se fura si borduri „vechi” de *-2 ani ; bravo voua – asa ne trebuie daca stam si ne uitam in loc sa iesim cind se voteaza 🙁

 • In cartierul Mircea primarul mincinos Nichita inainte cu doua saptamani de alegeri a venit, s-a laudat ca face parcari, locuri de joaca, etc si nu s-a tinut de cuvant.
  In spatele complexului comercial A1 este un parc facut rapid inainte de alegeri si in rest varza, ‘s-a dat artist” ca face , ca drege , a „smuls”
  voturile si nu a facut nimic, a venit personal in Mircea aratand locul in care va fi mult dorita parcare, a explicat cum va fi amplasata ,si alte povesti .
  Bineanteles ca de obicei cum ii sta in caracter „teapa pt alegatori”, bine ca si-a vazut interesul.
  Daca mai vine in acel loc inainte de alegeri sa promita marea cu sarea va fi batut cu oua si injurat ca la usa cortului.

Adauga un comentariu