Eveniment-Social

Gheorghe Nichita s-a dat cocos pe santierele din oras – VIDEO

Publicat: 24 oct. 2011
1

@ Ieri, primarul Gheorghe Nichita a vizitat santierele din Breazu, Copou, Sararie si A. Panu @ S-a aratat nemultumit ca nu sunt destui muncitori scosi la treaba pe santiere @ A promis o serie de suplimentari de contract @ „Vom face si aici o pista pentru biciclisti, in functie de cum aceste trotuare vor fi gata. Trotuarul de pe stanga mea, cum stau acum, nu va putea fi atacat in aceasta toamna si iarna. Trotuarul de pe partea stadionului va incepe sa fie amenajat”, promite primarul

Primarul Gheorghe Nichita a vizitat mai toate santierele deschise in oras, scuzandu-se ca nu a facut acest lucru in ultimul timp, pentru ca s-a ocupat de problemele Centralei Electrice de Termoficare SA Iasi. Bineinteles, a chemat si presa, ca sa fie inregistrat momentul in care ridica tonul la constructori.

Mai intai a vizitat santierul din zona Breazu, acolo unde lucreaza societatea Vega’93 SRL din Galati. Edilul s-a aratat nemultumit de numarul muncitorilor scosi la treaba, motiv pentru care vrea o discutie serioasa cu patronul societatii, Corneliu Istrate. „Vad ca nu au resursele necesare si i-am rugat sa urgenteze lucrarile. In Breazu, pana la intersectia cu rezervoarele RAJAC, dansii nu mai au de facut decat o suplimentare de lucrari care nu era prinsa in documentatie si aici tine de proiectant”, a spus primarul Nichita.

Mai mult, el vrea sa vorbeasca inginereste. „Ce e asa greu sa gandim inginereste? Macar un trotuar sa avem pe sens. Sa avem un trotuar pe partea dreapta de coborare (Breazu – Agronomie – n.r.)”, i-a spus Nichita directorului de la Iasi al societatii, Dorin Duduta.

Pista de biciclisti pe Copou

Primarul a continuat vizita la linia de tramvai de pe Carol I. Aici s-a luat tot de constructorul din Galati. „Vom face si aici o pista  pentru biciclisti, in functie de cum aceste trotuare vor fi gata. Trotuarul de pe stanga mea, cum stau acum, nu va putea fi atacat in aceasta toamna si iarna. Trotuarul de pe partea stadionului va incepe sa fie amenajat”, promite primarul.

Insa, autoritatile locale trebuie sa suplimenteze contractul daca vor pista de biciclisti din Fundatie pana in Agronomie. „Sa vedem ce facem cu pista, pentru ca nu este prinsa in lucrarile noastre. Daca suplimenteaza, facem cu mixtura rosie, nu cu pavele”, a explicat Dorin Duduta, director Vega’93 SRL, filiala Iasi.
In ceea ce priveste lucrarile de pe Sararie, Nichita a spus ca se va lucra in aceasta perioada pana in zona Colegiului National Mihai Eminescu. Va fi turnat asfalt, mai putin stratul de uzura.

Pe A. Panu se lucreaza

In zona A. Panu, edilii cred ca se lucreaza destul de alert, urmand ca in perioada urmatoare sa fie turnat asfaltul. In zona pasajului Hala Centrala, ieri, muncitorii de la Conest SA executau lucrari de hidroizolatie. In consecinta, edilul grabeste cumva lucrarile pentru ca, in preajma alegerilor de anul viitor, sa fie finalizate, in speranta obtinerii mai multor voturi de la ieseni.

Comentarii
 • Capatul Aleii Sadoveanu (partea fara trotuare in trecut – spre terasa Breazu) a fost ingustata cu 1m (*,5m pe sens) pentru viitoarele „piste pentru ciclisti”.
  Tinand cont ca ani buni nu au fost trotuare si copii din zona erau nevoiti sa mearga prin iarba sau uneori pe strada pentru a ajunge la scolile din zona, ideea construirii acestora este foarte buna. Numai ca marirea lor in detrimentul carosabilului care si asa era limitat se pare ca este nefasta.
  Vor fi multe accidente rutiere, iar mult visata pista de biciclisti Copou-Breazu isi va vedea inutilitatea.
  Raul este deja facut !
  Daca Statiunea Viticola impreuna cu DSPM-ul isi taiau gardul bine, era loc si de trotuar si de pista si de carosabil nemodificat (in sensul micsorarii acestuia). Parerea mea ….
  Dar……

 • Asa sa faca primarul, foarte bine ca s-a dus sa vada cum merge treaba. Poate ca asa constructorii vor lucra mai repede si mai cu simt de raspundere.

Adauga un comentariu