Mozaic muzical

Gheorghe Palcu a murit la 79 de ani. Este doliu în lumea muzicii populare

Publicat: 01 oct. 2021
Gheorghe Palcu a murit
Interpretul Gheorghe Palcu a murit la 79 de ani

Lumea muzicii populare este în doliu după ce faimosul Gheorghe Palcu a murit la 79 de ani. Interpretul a lăsat în urma o carieră impresionantă. Celebrul interpret și realizator de emisiuni tv și-a dedicat 33 de ani televiziunii și a intrat în casele oamenilor atât prin intermediul micilor ecrane, dar și prin intermediul melodiilor pe care le-a cântat cu mare drag.

Gheorghe Palcu a pierdut lupta cu viața, după ce ani la rând i-a încântat pe telespectatori cu piesele interpretate de el și cu emisiunile pe teme folclorice.

Interpretul de muzică populară Gheorghe Palcu a murit

Cunoscutul cântăreț de muzică populară a mai lucrat și ca redactor, în cadrul unei cunoscute televiziuni din România. Gheorghe Palcu s-a născut în județul Mureș. În adolescență a urmat Școala Populară de Artă, acolo unde a studiat canto și mandolină.

Mai târziu, realizatorul a absolvit Conservatorul din București, secția pedagogie, dirijat și compoziție. Regretatul interpret a dezvăluit, într-un interviu acordat cu ani în urmă, faptul că avea toate șansele să devină cântăreț de operă și chiar își dorea să meargă pe acest drum, însă nu putea face față cheltuielilor necesare pregătirii muzicale:

„Aveam toate calitățile necesare pentru a deveni cântăreț de operă, dar chiar în al doilea an de facultate, un bun prieten, care era cântăreț de operă, la clasa de operă, m-a dus la maestru Goangă, care m-a ascultat și a spus:

„Vai, de când vreau să întâlnesc această voce de tenor dramatic! O voce bună pentru roluri precum Othello, roluri grele. Dar, spunea, ca să te iau trebuie să treci prin mâna doamnei Florescu’. Costa, însă, 1200 de lei să trec prin mâna domniei sale, ori eu nu aveam atâția bani.

Ea era șefă de catedră. Așa că am rămas folclorist, iar din anul al doilea am început culegerile de folclor.”, povestea Gheorghe Palcu cu ani în urmă, pentru mihainasca.wordpress.com.

Țara noastră este îndoliată din nou dupa moartea lui George Ciolac

George Ciolac, cu nume de scenă George Ness, unul dintre cei mai cunoscuți țambalagii din România, a murit. Vestea a venit în urmă cu puțin timp, chiar din partea unei bune prietene de-ale sale, care a publicat un mesaj în mediul online. Oamenii au reacționat imediat și au transmis mesaje de condoleanțe pentru familie, dar și de regret pentru o asemenea pierdere.

“Prieten din copilărie ca un frate, mă suna mereu sa vadă dacă sunt bine ! Dumnezeu sa te ierte Ciolac George Nes, e un şoc ce face boala asta criminală”, a fost mesajul postat pe Facebook.

Acesta a suferit de boala momentului și organismul lui a cedat, după zile întregi de luptă. Deși medicii au făcut tot ce se putea pentru el, acesta nu a mai rezistat. Vârsta și complicațiile și-au spus cuvântul, la fel ca în cazul celebrelor regine ale muzicii lăutărești, Gabi Luncă și Cornelia Catanga.

Adauga un comentariu