National

Gheorghe Stan si Cristian Deliorga au depus juramantul la Palatul Cotroceni

Publicat: 18 iun. 2019
1

Gheorghe Stan si Cristian Deliorga au depus juramantul la Palatul Cotroceni, ca judecatori ai Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR).

Gheorghe Stan, fost sef al Sectie de Investigare a Infractiunilor din Justitie, si Cristian Deliorga, fost judecator la Curtea de Apel Constanta, au depus astazi juramantul la Palatul Cotroceni ca judecatori ai Curtii Constitutionale, iar presedintele Klaus Iohannis nu a transmis niciun mesaj.

Joi, Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din functia de judecator la Curtea de Apel Constanta a lui Cristian Deliorga.

Pe 7 mai, Camera Deputatilor a votat pentru numirea lui Gheorghe Stan, fost sef al Sectiei de Investigatie a Infractiunilor din Justitie (SIIJ), in functia de judecator al CCR, in locul lui Stefan Minea, al carui mandat expira pe 15 iunie.
In aceeasi zi, Senatul a votat pentru numirea fostului vicepresedinte al CSM Cristian Deliorga in functia de judecator al CCR, propus de PSD. Acesta o va inlocui pe Simona-Maya Teodoroiu la Curtea Constitutionala, al carei mandat expira tot pe 15 iunie.
De asemenea, Simina Tanasescu, fost consilier prezidential, a depus, marti, juramantul de investire in functia de judecator al Curtii Constitutionale. Aceasta a fost propusa pentru functie de seful statului si il inlocuieste pe Petre Lazaroiu.

Adauga un comentariu