National

Gheorghe Stefan: Ungureanu ar putea fi viitorul presedinte, sprijinit de o alianta de partide

Publicat: 22 apr. 2012
1
Vicepresedintele PDL Gheorghe Stefan a declarat, duminica, la Pro TV, ca este posibil ca premierul Mihai Razvan Ungureanu sa fie viitorul presedinte al Romaniei si ca acesta ar putea sa candideze din partea unei aliante de partide din care ar putea sa faca parte si PDL.
El a facut aceasta declaratie, in emisiunea „Dupa 20 de ani” de la Pro TV, intrebat daca Ungureanu va fi prezidentiabilul PDL, scrie Mediafax.
„Poate sa fie prezidentiabil, nu neaparat PDL. Poate sa creeze o noua formatiune, poate sa creeze o alianta de partide, o altfel de formatiune politica sau asociere politica in care dansul sa fie in varf si eu cred ca este posibil ca dansul sa fie viitorul presedinte al Romaniei”, a mentionat acesta.
Intrebat daca ar putea sa plece si oameni din PDL catre aceasta asociere politica, Stefan a raspuns: „Pot sa plece si oameni, poate sa intre tot PDL, poate sa existe si fuziuni intre partide, poate sa fie si asocieri”.
Pe de alta parte, democrat-liberalul s-a declarat convins ca, in urma viitoarelor alegeri parlamentare, PDL va ramane la guvernare.
Stefan a invocat, in sprijinul afirmatiilor sale, prevederea constitutionala care stipuleaza ca daca un partid obtine majoritatea in Parlament atunci presedintele e obligat sa numeasca premierul din randul acestui partid.
„Este clar, in opinia mea, ca in urmatorii zece ani nu se va intampla lucrul acesta”, a sustinut liderul PDL, subliniind ca USL este o alianta alcatuita din trei partide.
Gheorghe Stefan a spus ca PDL, cu cele 20 de procente pe care le-ar castiga in alegeri, s-ar putea alia cu un partid pentru a forma o majoritate care sa sustina un guvern, precizand ca „daca USL face acelasi lucru, e USL”.
Intrebat despre recentele plecari din PDL, vicepresedintele acestui partid a explicat ca PDL sufera din cauza faptului ca a avut o guvernare in care trebuia sa ia niste masuri de austeritate cu care sa salveze Romania.
El a opinat ca unii au plecat la ceilalti pentru ca sunt „pe trend”, dar se pacalesc pentru ca tot PDL va fi la guvernare din 2012.”PDL isi va reveni si va reusi sa ia un scor bun in alegerile locale si mult mai bun la alegerile parlamentare”, a apreciat democrat-liberalul.
Comentarii
  • UNGUREANU POATE VA AJUNGE PRESEDINTE DE PARTID LA P.D-L.PRESEDINTE AL ROMANIEI NU VA AJUNGE NICIODATA,DEOARECE ARE ACELIASI TRASATURI CA BASESCU.APOI CE SA INTELEGI DE LA GHEORGHE STEFAN,ASTA E CEL MAI PROST PRIMAR DIN ROMANIA,DAR CEL MAI HOT.AFARA CU CIUBOTA PORTOCALIE.

  • SUSTINEM INTELIGENTA ! SUSTINEM DIPLOMATIA ! SUSTINEM MRU ! MRU PRESEDINTE ! Iar voi restul nu mai vorbti pe langa subiect.

  • – Ce va deranjeaza cel mai mult domnilor si doamnelor politicieni de conjunctura ? Faptul ca nu-l veti putea santaja pentru ca ”nu va pune botul” ? Va bareaza drumul catre ciolan ? Sau ceva si mai dureros: stie cum si ce-ati ”supt” si ascunzatoarea unde ati dosit prada, si asta va strica ne-meritata odihna ?
    ”Toate au o limita, doar Pamantul e rotund !” Ah, uitasem asta-i pentru cei care au caracter, pentru restul se potriveste aia cu ”Dupa noi potopul !”

Adauga un comentariu