Titlurile zilei

Ghetoul „Auras Residence” construit de Aurel Rascenco în comuna Bârnova! Blocuri cu șase etaje într-o groapă de acumulare a apei și fără locuri de parcare suficiente – FOTO

Publicat: 13 mai 2022
Aurel Rascenco și logodnica Diana Bîrzu, lângă terenul din comuna Bârnova
Clienții de la ”Auras Residence” nu știu că blocul este construit pe locul unei gropi de acumulare a apei din versanți. Aurel Rascenco spune că a executat lucrări care să rezolve problemele

Dezvoltatorul Aurel Rascenco construiește „Auras Residence” într-o zonă unde se acumula apa din versanți. Locurile de parcare nu sunt suficiente, dar dezvoltatorul spune că nu sunt probleme. Specialiștii spun că blocul va suferi modificări în scurt timp

Dezvoltatorul imobiliar Aurel Rascenco apare din nou în atenția publică, după ce a dezvoltat complexul „Auras Residence” din comuan Bârnova, foarte aproape de limita teritorială cu municipiul Iași. Proiectul autorizat de Primăria Bârnova prevede construirea unui număr de trei tronsoane cu șase etaje, cu 42 de apartamente. Primul tronson a fost dat deja în folosință, urmând ca celelalte două să fie finalizate în perioada următoare. Terenul pe care sunt edificate tronsoanele are o suprafață de 3.500 de metri pătrați identificată pe strada Sf. Ilie, nr. 59.

Acum, dezvoltatorul a venit cu o ofertă pentru potențialii clienți: 1.100 euro/mp. Astfel, un apartament cu o cameră se vinde cu 40.000 de euro. Apartamentele cu trei camere de 62,5 metri pătrați sunt tranzacționate cu 66.000 de euro. Ansamablul ar urma să fie finalizat în luna iulie 2022, conform anunțului publicat de dezvoltator. În zona Bucium, au fost situații în care dezvoltatorii imobiliari au fost reclamați de clienții nemulțumiți de modul în care au fost implementate proiectele.

Ghetoul „Auras Residence” construit de Aurel Rascenco în comuna Bârnova are mari probleme

Blocul de locuințe colective se află pe cursul unui pârâu. Fotografie din satelit de acum câțiva ani

În campania de vânzare a apartamentelor, Aurel Rascenco nu informează clienții despre starea terenului pe care sunt edificate clădirile. Tronsoanele sunt construite pe o groapă de acumulare a apei din versanți, care avea o suprafață de 580 metri pătrați. Specialiștii care cunosc proiectul lui Rascenco au arătat că dezvoltatorul nu a făcut nimic ca să consolideze terenul, groapa a fost umplută cu pământ și atât. Pe termen lung, construcțiile vor suferi modificări majore, atenționează specialiștii.

„Este o albie de pârâu acolo, au băgat pământ excavat în groapa de acolo. Trebuie pus opt metri grosime pătură de balastru, apoi piatră concastă de 1 metru și deasupra jumătate de metru de nisip pentru drenaj, pentru preluarea apelor de suprafață. Acolo nu este făcut nimic. Există risc de tasare. O tasare naturală se face în șapte ani. Umplutura a fost făcută în două săptămâni. Pe timpul fostului primar, era interzisă construirea în acea zonă. Când a fost aprobat Planul Urbanistic General al comunei, aveai voie să construiești cel mult o casă cu parter și cu pod”, atrag atenția specialiștii în imobiliare.

În apropierea limitei teritoriale cu Bârnova, afaceristul Michael Nseir a construit ilegal.

Dezvoltatorul Aurel Rascenco construiește blocuri fără locuri de parcare suficiente

La finalizarea lucrărilor, tronsoanele de la „Auras Residence” vor însemna peste 100 de apartamente. Locurile de parcare nu acoperă necesarul . Pe o platformă betonată abia încap 20 de mașini. Agenții de vânzări ai dezvoltatorului nu cunosc proiectul.

„Nu știu câte apartamente sunt, nu știu câte locuri de parcare sunt. Întreb și revin cu un telefon”, a spus agentul lui Aurel Rascenco, dar nu a mai revenit.

Contactat telefonic, Aurel Rascenco a precizat că va amenaja câteva locuri de parcare.

„Pentru tronsonul al doilea și al treilea avem 30 și 36 locuri de parcare, la primul nu mai știu pentru că am vândut. Acolo era un pârâu de apă nepermanent, se numește 2 Peri. Se spunea că e zonă mlăștinoasă, nu are nicio legătură. Se spunea că vine din versanți, dar nu are nicio legătură. Eu am făcut un sistem de drenuri. Tot pământul este argilos, iar apa stătea deasupra. Erau deversări făcute de proprietarii de acolo”, a precizat dezvoltatorul imobiliar.

Vecinii din apropierea blocului care locuiesc la case au declarat pentru BZI că vor vinde imobilele. Asta după ce au văzut că zona se extinde cu blocuri. Complexul este dezvoltat prin intermediul Auras Residence SRL. Rămâne de văzut dacă ghetoul „Auras Residence” construit de Aurel Rascenco în comuna Bârnova va avea rezista în timp.
Comentarii
 • Pe langa faptul ca s-a „obtinut” autorizatia de construire, dezvoltatorii nici macar nu respecta proiectul. Boicu Contruct a mai adaugat un etaj fata de proiectul initial. Oare Primaria Barnova stie?

 • Ce tare e asta: ieri apare in reporter un laudatio pentru cartierul asta, iar azi ies mizeriile din cartier la iveala. :))))

 • Dan P, la asta m am gândit și eu. Fix după ce a scris Gachi articol laudativ apar ei sa dea cu pietre :))))Geloși ce sa mai?:))))

 • Zona este improprie constructiilor inalte.
  Solul nu le poate sustine , panza de apa freatica este la 2-3metri adancime.
  Este zona de case,sau cel mult vile cu un singur etaj.
  Mafia rusa in cardasie cu primarul construiesc ghetouri.
  Asta este!
  Stupizi sunt cei care cumpara mizeriile astea!

 • La spitalul Socola în curte family market unde credeți că e construit pe un pîrîu între versanți, acolo era un iaz, nu vorbește nimeni nimic…

 • Am trimis redactiei niste fotografii facute anul trecut. Zona arata ca un mic lac de acumulare. Si … atentie … pe acolo este albia raului Vamasoaia. Va recomand sa mergeti la ABA Prut Barlad, in Copou, sa vedeti ca ce poate sa faca o ploaie torentiala si albia unui rau „inexistent”, adica Vamasoaia. Si … atentie in continuare … vis a vis de spalatoria auto … si vara cand e seceta acolo balteste apa. Iar acum sunt deja 4 blocuri. Concluziile…le trageti singuri.

 • Total de acord cu Dvs., iar pe de alta parte, ma intreb cum s-a efectuat studiul de trafic, fiind bine stiut faptul ca, in zona respectiva calea de acces rutier este foarte ingusta si periculoasa. Pe de alta parte, noua echipa aleasa democratic din primaria Barnova a tinut cont de faptul ca autorizatia eliberata prin profesionalismul lor va genera o aglomerare la iesirea spre B-dul Bucium? De ce nu construiesc rute alternative daca tot is asa de competenti? Toata zona fostului lac 2 Peri este un imens santier poluant si deranjant…Sa ne traiasca alesii! 🙂

 • Tot satul ala e un lac de acumulare a apei scursa de pe versanti, iar in mijlocul lacului se construiesc blocuri cu complicitatea primarului.

 • Blocul Sofia District cu 5 etaje si 15 locuri de parcare construit pararel cu Auras pe “pârău” nu deranjeaza sau ei cotizeaza bine pentru liniste?😬

 • Eu detin un apartament in acest bloc Auras, sunt fff multumit de calitatea lui si de profesionalismul dezvoltatorului

 • Aceste…locuinte sunt foarte bune si accesibile, iata, oamenii se declara multumiti iar chisatorul pe garduri betiv la volan le lauda in fituica sa.
  Deci, bostonieni, vegasluieni, bacchauisti, da, puteti cumpara linistiti in baza unui credit pe 25 de ani.
  Nu va temeti de cutremur pentru ca nici o barca nu se scufunda pe apa la cutremur.
  Ar fi totusi o mica discutie pulmonara de la sporii desprinsi din igrasie, ziduri umede, fundatie bagata in panza freatica, insa nu e nimic urgent. La bloc in sat, asta e cea mai buna solutie. Voi sa fiti sanatosi !!!
  PS. Sper ca nu va da prin cap ca armatura in beton umed ar rugini cumva. Nicidecum !

 • Acolo era un izlaz comunal. Pot locui oameni mulțumiți. E plin de blocuri pe dealurile Vișan. În loc de vaci, ce să-i faci?!?

  Un antecomentator a amintit de blocul construit lângă viitorul familiy market. Acolo se adună apa ca băieții în fața blocului. Canalizarea era full de la vilele de pe versantul cu str fermei. Un bloc n-are ce să strice, se înfundă canalizarea mai repede.

 • Am asistat la o discuție la Madison intr-o seara când 2 dezvoltatori se plângeau ca Rascenco strica prețul pieței din zona ca vinde cu 1100€. Poate fi acest articol o răzbunare? Posibil ca da.

 • Andrei N nu ai cum sa fii invidios pe Auraș, te uiti la fața lui și fugi mâncând pământul
  Nici mama banilor nu-l face uman pe Păcuraș, pardon Auraș

 • Chiar e o zona foarte frumoasa aici în Vișan…Aer curat , nu este zgomot,ca în alte zone ,oameni civilizați ,,aproape de centru..Sigur ,mai sunt și câteva lipsuri ,dar în timp toate se rezolva.Sunt multi invidiosi …Ieri a apărut un n articol care lauda zona ,azi cancanuri.Stati in mahalaua voastră și nu va mai băgați în ograda oamenilor!!!!Va strica prețul pietii la ceilalți dezvoltător?

Adauga un comentariu