Dulciuri

Ghiaccioli cu zmeura si suc de portocale

Publicat: 26 ian. 2012

Ingrediente:

200 g zmeura
50 ml apa
30 g zahar
20 g suc de portocale
 
Mod de preparare:

Fierbem apa impreuna cu zaharul, la foc mic bineinteles, pina ce zaharul s-a topit, apoi lasam siropul sa se raceasca. Spalam zmeura, la mine nu a fost cazul pentru ca le-am scos de la congelator si le-am lasat foarte putin sa se dezghete, am adaugam siropul de zahar peste fructe, stringem o portocala pina ies din ea 20 ml de suc si-l punem peste zmeura, mixam bine pina se transforma intr-un piure. Daca nu aveti portocale, puteti pune o lingura de suc de lamiie. Putem strecura piureul ca sa eliminam semintele de zmeura, daca nu, lasati si semintele.
Umplem formele de ghiaccioli, pe punem capacelul, le bagam la congelator pentru cel putin 4 oree servim cind dorim, doar ca trebuie sa le scoatem de la congelator cu doua minute inainte de a servi, stringem un pic formele ca sa alunece ghiacciolo si sa nu riscam sa ne trezim doar cu codita umbrelutei, in cazul meu.
Din cantitatile de mai sus rezulta 6 portii.
Ghiaccioli cu zmeura si suc de portocale pregatite de Daniela.



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit