Magazin

Ghid de bune maniere – Ce facem cand suntem cu actuala partenera si ne intalnim cu fosta

Publicat: 03 mai 2015
1

Intalnirea cu un fost partener de viata, atunci cand suntem impreuna cu actuala pereche, se poate transforma intr-un moment stanjenitor.

Actualul nostru partener, pentru a nu ne insulta, este de preferat sa pastreze distanta fata de fosta partenera. Asta inseamna ca nu se poate apropia de fosta partenera la o distanta mai mica de o lungime de brat. Apropierile, mangaierile, pupaturile, nu se intampla mai ales cand actuala partenera este de fata. Tocmai pentru ca ar ofensa aceasta persoana.

Este, in schimb, de bun gust sa ramanem intr-o relatie cordiala cu fostii sau fostele partenere, intelegand prin aceasta relatie cordiala ca ne vom saluta, vom pastra distanta, vom face prezentarile de rigoare.

Citeste si Ghid de bune maniere – Cum se mananca pizza

In schimb, vom evita sa devoalam amintiri petrecute impreuna si orice amanunt care vizeaza intimitatea pe care am impartasit-o cu fosta partenera sau fostul partener, tocmai pentru a ne demonstra respectul fata de actuala relatie.

In cazul in care partenerul nostru omite aceste aspecte, este indicat ca noi sa ii atragem foarte tacticos si foarte cordial si foarte cald atentia asupra faptului ca ne simtim intr-o situatie usor incomoda. Insa este de prost gust din partea noastra sa facem o criza reala de nervi.

Citeste si Ghid de bune maniere – Uram sau nu sanatate cand cineva stranuta?

Sanatos, in schimb, pentru ca relatia pe care o avem sa fie una de lunga durata, este ca inclusiv aceste subiecte sa nu fie pastrate tabu, sa fie discutate. Tocmai pentru ca intr-o relatie comunicarea este cel mai important aspect.

Si din punctul de vedere al codului de bune maniere comunicarea este un aspect important. Asta inseamna ca o persoana manierata intelege, este educata, este citita, intelege ce se intampla la nivelul asta.

Suntem acum in relatia actuala, iar ce a fost pana acum vom saluta de la geam, pasager, la fel ca Regina Angliei, pastrandu-ne desigur tactul si comunicand tot ceea ce dorim sa clarificam.

Adauga un comentariu