Magazin

Ghid de stil: Cum porți pantofii stiletto cu toc înalt?

Publicat: 12 mai 2022

În lumea fashion, atât a îndrăgostiților de ultimele apariții pe covorul roșu cât și a designerilor care propun aceste tendințe în modă, există anumite piese care își păstrează mereu farmecul, dar și actualitatea. Purtarea unor pantofi stiletto, indiferent de modelul, înălțimea sau culoarea lor, reprezintă oricând o declarație de rafinament și eleganță din partea unei femei. 

Postura, atitudinea, chiar și încrederea de sine se schimbă odată ce porți încălțăminte înaltă cu toc, de aceea îți recomandăm ca și în garderoba ta să se regăsească cel puțin o astfel de pereche. 

Iată un mic ghid de stil care te va ajuta să înțelegi cum poți purta fără griji pantofii stiletto cu toc înalt. 

  1. Ce pantofi stiletto trebuie să ai în garderobă

Atunci când îți construiești un outfit accesorizat cu încălțămintea  potrivită, întreaga ta ținută este pusă în valoare așa cum trebuie, deoarece inspiră bun gust și rafinament. 

Când îți alegi pentru prima dată pantofii cu toc stiletto, te sfătuim să optezi în special pentru modele și culori universale, care pot fi purtate în orice context sau combinație vestimentară. În garderoba ta este bine să se regăsească cel puțin o pereche de pantofi negri și unii nude. Alege același variante și pentru sandale, deși în acest caz poți opta și pentru culori mai îndrăznețe, ori pentru tonuri de auriu sau argintiu. 

  1. Ce înălțime a tocului să alegi?

Deși pantofii cu toc au fost inventați pentru persoanele minione, acum mai bine de 500 de ani, ei au ajuns să fie îndrăgiți de orice fashionistă sau iubitoare a unui stil autentic feminin. 

Totuși, dacă ești mică de statură alege tocuri de maxim 8 cm. Orice altă dimensiune va crea o neconcordanță între înălțimea ta reală și impresia dată de pantof. Chiar și persoanelor înalte li se recomandă ca tocurile să fie proporționale cu lungimea picioarelor, iar pentru cele de înălțime medie, cei de 10-12 cm sunt ideali ca să creeze o imagine plăcută.

  1. Cum să porți pantofii cu toc mai ușor

Pentru a te familiariza cu mersul pe tocuri, poartă o vreme acasă pantofii pe care îi achiziționezi. Este important să capeți control asupra posturii corpului, pentru a putea purta cu ușurință pantofii cu toc. 

Relaxează-te un pic, suficient de mult încât ținuta să nu devină prea moale sau să rămână prea rigidă. Un truc la care poți apela pentru a te simți confortabil în noii tăi stiletto este să achiziționezi pernuțe sau tălpici comozi de silicon, care pot fi introduse în interiorul pantofului și care vor crea astfel o barieră amortizoare între încălțăminte și picior.

  1. Verifică stabilitatea pantofului

Încălțămintea cu toc trebuie să aibă o platformă potrivită, suficient de lată pentru a acomoda bine talpa și arcada piciorului. Dacă în cazul tău lățimea este mai mare, optează pentru pantofi stiletto cu decupaj clasic, sau cu unul mai adânc înspre vârf, care conferă o iluzie de alungire. 

Dacă forma piciorului este mai îngustă și subțire, poți purta și modele decupate pe laterală, care au un aspect plăcut, iar în cazul în care ești foarte înaltă sau ai o greutate mai mare, alege un toc mai gros, care oferă susținere mai bună.

  1. Cu ce poți combina încălțămintea stiletto

Poți purta modele clasice de stiletto la ținutele de seară, mai ales cei viu colorați sau cu toc foarte înalt, pentru a onora cum se cuvine un eveniment la care iei parte. La ținute de zi optează însă pentru pantofi cu talpă subțire, care pot fi asortați cu orice fel de ținute smart-casual. Obții oricând un look rafinat pentru birou dacă îi combini cu o fustă sau cu pantaloni conici, alături de o cămașă și sacou, potrivite din punct de vedere cromatic.

Sandalele cu toc și baretă pot fi purtate la orice fel de întâlniri informale, de exemplu cele cu prietenii, sau la petrecerile în aer liber din timpul verii. Pentru un outfit de zi din sezonul rece, în schimb, alege variantele cu toc mai gros, care îți oferă mai multă stabilitate și susținere. 

O pereche de stiletto reprezintă oricând o declarație de eleganță și stil! Nu ezita deci să alegi cele mai potrivite variante pentru tine, cu un aspect clasic sau modern și realizate din materiale de cea mai bună calitate, pentru un look rafinat și inspirat!

Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-skxln

 
Comentarii
Adauga un comentariu