News Flash:

Ghid Pagina lui peste Buna Ziua Iasi -Reteta de mamaliga cu aroma de usturoi

27 August 2009
5245 Vizualizari | 0 Comentarii
Una din momelile nelipsite pescarilor de crap, caras si alti pesti nerapitori este mamaliga. De multe ori, aceasta influenteaza rezultatele partidei de pescuit, prin doua aspecte: sa fie atractiva pentru pesti si sa fie suficient de tare sa nu cada din ac. In continuare prezentam o reteta de mamaliga cu aroma de usturoi, pe care doar pescarii mai in varsta o mai utilizeaza. Aceasta momeala a fost botezata "mingea de mamaliga", denumire care vine de la formatul pe care il are. Ingredientele necesare pentru realizarea acestei momeli sunt faina de malai (2-3 cani) data prin sita, faina alba (1 cana) pentru intarirea continutului si 2-3 catei de usturoi pentru aroma. Se incalzeste apa intr-un vas timp de 5-6 minute. Intre timp amestecam in alt vas faina de malai cu faina alba, peste care turnam apa calda. Continutul se amesteca pana se ingroasa, apoi se framanta bine pana incepe sa se intareasca putin. Se formeaza bucati cat degetul aratator, dupa care se pun intr-un alt vas de 5-6 litri, in care se afla usturoiul pisat, lasandu-se la fiert pana da un clocot. Intre timp se amesteca cu o lingura gaurita, pentru a se evita prinderea de vas. Dupa clocot se scot afara si se asaza pe o tava sau intr-un vas de unde se ia fiecare bucata si se preseaza pe fundul de lemn cu o furculita. Dupa presarea a doua sau trei bucati se omogenizeaza in palme, obtinandu-se o minge la o dimensiune putin mai mare decat o bila de ping-pong. Dupa omogenizarea si formarea tuturor bucatilor, se introduc bilele din nou in vasul in care au fiert si se lasa pe foc incet pana la 2-3 clocote, iar apoi se stinge focul, se ia vasul si se introduce apa rece pana se ajunge la racirea intregului continut. Este recomandabil sa nu se scoata momeala din vas pana nu se raceste complet. Dupa racire se ia continutul si se impacheteaza intr-un prosop de bucatarie, in care se va tine pana la folosire. Verificarea reusitei prepararii continutului se face in felul urmator: dupa 1-2 ore se ia o "minge" de mamaliga si se arunca, cu forta, in podea (ciment, gresie etc.). Daca sare inapoi, ati reusit realizarea acestei retete destul de migaloase. Aceasta momeala se poate utiliza si la momitorul de diferite forme sau se pot face cuburi de mamaliga.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1412 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014484 (s)