News Flash:

Ghid - Pagina lui Peste Buna Ziua IASI - Scoica cu buza verde

30 Iulie 2009
1631 Vizualizari | 0 Comentarii
Ghid Pagina lui Peste Buna Ziua IASI Scoica cu buza verde
Aroma cunoscuta pe piata romaneasca sub denumirea de "scoica cu buza verde" (Green Lipped Mussel) a fost descoperita inca de la inceputul anilor `90, fiind extrasa dintr-o specie de scoica din apele Noii Zeelande. Are un continut ridicat de betaina si un puternic miros de scoica. Sub forma de pudra este foarte concentrat. Dozajul recomandat este de 1-2 grame la jumatate de kilogram de amestec de baza. Atractantul se foloseste de obicei la boilles-urile pe baza de faina de peste, dar poate fi folosit si la cubuletele de mamaliga. Aroma de scoica cu buza verde este un stimul puternic despre care nu se stie exact daca actioneaza direct asupra stimulilor pestilor sau doar creeaza impresia unei zone bogata in hrana. Cert este ca da rezultate foarte bune, inclusiv pe baltile din zona noastra. Pretul unui flacon este destul de mare, dar cei care au folosit acest atractant sunt convinsi ca merita. Scoica cu buza verde contine betaina, un ingredient activ fara un gust mai special dar foarte apreciat de ciprinde, in special de crapi. De altfel, betaina se poate folosi in orice amestec de baza, gasindu-se de vanzare si in forma pura, insa trebuie dozata in amestecuri cu multa atentie, pentru a nu strica nada, fiind unul dintre cei mai puternici atractanti ai tuturor timpurilor. Aromele folosite in pescuitul crapului nu constituie o noutate, acestea regasindu-se in compozitia nadelor de mai bine de 30 de ani. Pestele nu raspunde la mirosul aromei ci la semnalul ei chimic, care reproduce un semnal natural, cel al hranei. Natura acida a celor mai multe arome produce o usoara schimbare a proprietatilor chimice ale apei din jurul nadei, pestele simte modificarea si se simte atras de ea. Trebuie sa aveti insa grija, pentru ca excesul de aroma dauneaza nadei. O doza eficace este de 5 ml aroma la 500 grame de amestec de baza, dar sunt arome care sunt suficiente in cantitate de doar 1 ml la 500 grame. Uleiurile esentiale se folosesc doar o picatura la 500 grame amestec de baza. Ph-ul acid face ca unele arome sa fie amare la gust, motiv pentru care se folosesc frecvent indulcitori. Nu numai alegerea aromei este importanta ci si solventul pe care se bazeaza aroma. Astfel, aromele pe baza de glicerol sunt excelente pentru crap, deoarece acestea au o dulceata care tempereaza natura acida a multor arome.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1441 (s) | 22 queries | Mysql time :0.017879 (s)

loading...