News Flash:

Ghid Sanatate Buna Ziua Iasi - Sfecla rosie, leguma care distruge grasimile din ficat

5 Ianuarie 2010
3808 Vizualizari | 0 Comentarii
Sfecla rosie un aliat important in detoxifierea ficatului
• Sfecla rosie este de mare ajutor pentru detoxifierea ficatului, deoarece contine multe substante care protejeaza acest organ • Sucul de sfecla rosie are foarte multe vitamine, imbunatateste metabolismul, combate anemia si are efect de detoxifiere a ficatului ajutandu-l sa distruga grasimile depozitate

Sfecla rosie este de mare ajutor pentru detoxifierea ficatului, deoarece contine foarte multe substante care protejeaza acest organ. Specialistii sustin ca, indiferent de modul de preparare, sfecla rosie isi pastreaza proprietatile. De asemenea, persoanele care consuma sfecla rosie nu trebuie sa isi faca probleme, pentru ca nu ingrasa si contine foarte putine calorii. Unele dintre substantele care impiedica buna functionare a ficatului sunt cofeina, alcoolul, medicamentele, anticonceptionalele, tigarile, grasimile saturate, dietele bogate in proteine etc. Pentru buna functionare a ficatului este recomandat sa se evite aceste lucruri. Dupa cum sustin specialistii, sfecla rosie contine in primul rand potasiu si acid folic (vitamina B9) ce regleaza tensiunea arteriala si asigura protectie cardiaca. Acidul folic este foarte util si necesar si in alimentatia gravidelor, scazand semnificativ riscul aparitiilor malformatiilor congenitale. Continutul de potasiu este mai mare decat la drojdia de bere, iar proprietatile benefice ale sfeclei se pastreaza indiferent daca este servita cruda sau preparata.

Sucul de sfecla rosie are foarte multe vitamine, imbunatateste metabolismul, combate anemia si are efect de detoxifiere a ficatului, ajutandu-l sa distruga grasimile depozitate. In sfecla rosie se gaseste o combinatie unica de sodiu si calciu, ceea ce contribuie la dizolvarea calciului si eliminarea excesului lui din organism. Sfecla rosie are un intens efect de energizare si de remineralizare a organismului avand in vedere ca are foarte multe glucide, magneziu, fosfor, potasiu, fier si vitaminele A, B, C si PP. Sfecla rosie este contraindicata pentru diabetici, intrucat pastreaza un continut mare de zahar. Acesta se absoarbe foarte repede in organism. Daca se mentine o dieta optima cu sfecla rosie, atunci se mentin si functiile normale ale ficatului. Pentru detoxifierea ficatului, in afara de sfecla rosie, specialistii recomanda sa se consume si varza, broccoli, conopida, varza de Bruxelles.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sfecla rosie detoxifierea ficatului nu ingrasa calorii potasiu sodiu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2610 (s) | 22 queries | Mysql time :0.145180 (s)