News Flash:

Ghid Turism BUNA ZIUA Iasi - Bucataria finlandeza

16 Octombrie 2009
1743 Vizualizari | 0 Comentarii
Ghid Turism BUNA ZIUA Iasi Bucataria finlandeza
Printre cele mai populare feluri traditionale se numara: placinta Karelian, Mykyrokka (o supa cu sange si faina de secara, cartofi, ceapa, carne grasa si maruntaie), Kalakukko (un peste copt intr-un invelis din aluat de paine, din grau sau secara, in care se mai pune carne de porc foarte grasa si sunca, totul bagat la cuptor cateva ore), herring marinat; pestele afumat; sunca afumata; Poronkaristys (un clasic, friptura de ren, condimentata cu sare si piper); vanat; Lihapullat (chiftele finlandeze); Joulupoyta (meniul servit de Craciun, care include sunca, peste, cartofi, sosuri, legume, herring); Rossypottu (o friptura de porc, cu garnitura de cartofi si un ingredient special, rossy, o budinca putin legata de sange, bere, faina de secara si mirodenii); painea de secara sau grau; Mammi (un desert pascal traditional, o fiertura din malt, coapta la cuptor, de culoare cafeniu inchis); supe de fructe (amestecuri de fructe de padure si faina de cartofi, cu lapte si zahar). Dintre bauturile cele mai populare amintim Glogi (un vin traditional, intalnit in tarile nordice, amestec de vin, mirodenii si alcool tare, incalzite fara fierbere); Koskenkorva (o bautura foarte tare, asemanatoare cu vodka) sau Sahti (berea traditionala finlandeza). In ultimul timp, bucataria traditionala finlandeza a revenit in forta, fiind foarte apreciata atat de localnici, cat si de turisti, datorita prospetimii ingredientelor si mai ales a combinatiilor indraznete.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1322 (s) | 22 queries | Mysql time :0.019083 (s)

loading...