News Flash:

Ghid Turism BUNA ZIUA Iasi - O natiune de gurmanzi

4 Septembrie 2009
735 Vizualizari | 0 Comentarii
Ghid Turism BUNA ZIUA Iasi O natiune de gurmanzi
In ultimii ani, mancarea thailandeza a devenit foarte populara. Recunoasterea tot mai larga a bucatariei thailandeze se datoreaza faptului ca tot mai multi vestici devin constienti de nevoia unei alimentatii sanatoase. Ei realizeaza ca mancarea traditionala vestica poate fi nociva, din cauza cantitatii excesive de grasimi si colesterol. In prezent, ei simt nevoia unei schimbari in obiceiurile alimentare si se orienteaza catre alternative mai sanatoase. Mancarea thailandeza este mai usoara. In plus, ierburile si mirodeniile folosite drept ingrediente obisnuite au proprietati medicale. Unele dintre ele sunt bune pentru digestie, altele inlatura febra si curata gatul. Bucataria thailandeza, cea mai buna dintre toate, poate sa satisfaca cu usurinta cele mai uluitoare gusturi ale gurmanzilor rafinati din toata lumea. Ceea ce-i ofera mancarii thailandeze un caracter special este armonia gusturilor. Exista supe care arata colorat, dar combinatia este de acru, sarat, iute si aromat. Folosirea alunelor si a nucii de cocos in mancarurile gatite cu curry este si ea tipic thailandeza. Se folosesc ierburi distincte ca iarba de lamaie (lemongrass), kaffir lime (tei sau lamai) atat frunza cat si fructul, galangal - din familia ghimbirului - care se amesteca cu acreala picanta a lamaii proaspete sau cu dulceata placuta a zaharului de palmier. Lucrul cel mai important de retinut despre mancarea thailandeza este faptul ca e usoara, iar mirosul ei innebunitor se simte cu mult inainte ca mancarea sa ajunga pe masa. Ierburile folosite au o alta aroma decat cele vestice. Sunt mult mai aromate si fiecare fel de mancare thailandez are un buchet diferit. Pentru a aprecia mancarea thailandeza trebuie inteles modul in care aceasta se mananca. Vesticii mananca mancarea cu paine si cartofi, care contin amidon. Thailandezii mananca mancarea cu orez. Experienta unei cine thailandeze este mancatul in comun. Multe feluri de mancare sunt servite astfel incat sa fie impartite intre toti si fiecare ia mancarea din farfurii si o mananca cu orez. La masa nici o persoana nu are propria ei farfurie de peste sau de porc dulce sau acru. Vor primi o farfurie cu orez si vor imparti toate felurile de mancare servite. Asta face masa mult mai placuta, fiindca astfel pot fi gustate mai multe feluri. Thailandezii sunt o natiune de gurmanzi. Cand se intalnesc, prima intrebare pe care si-o pun thailandezii este: "unde te duci?" iar a doua: "ai mancat?" Le place mancarea buna. Le place sa experimenteze. Sunt o natiune care are multe materii prime, gata de a fi transformate in delicatese cu arome tentante. Mancarea thailandeza nu este greu de gatit, dar trebuie sa intelegem cum trebuie amestecate ingredientele si cum trebuie combinate gusturile. Ce contine o masa thai? De rontait: acestea pot fi antreuri, feluri secundare si snacks - includ rulouri de primavara, satay, cake-uri din orez umflat cu toping din ierburi. Acestea reprezinta natura creativa si jucausa a thailandezilor. Salate: o armonie de gusturi si arome ale ierburilor este esentiala pentru salate. Gusturile cele mai importante sunt acru, dulce si sarat. Condimentarea se face in grade diferite in conformitate cu textura carnii si a ocaziilor. Felul principal: o mancare dulce si acra, o omleta pufoasa si un fel de mancare fript fac meniul mai complet. Dips (inmuiere) e un fel de mancare ceva mai complex. Poate fi un fel de mancare important cu adaos de legume si ceva carne. Daca dips sunt mai diluate, pot fi folosite drept sos pentru salate. Un dip particular si simplu este facut din chily, usturoi, creveti uscati, suc de lamaie, sos de peste, zahar si pasta de creveti. Pentru o persoana obisnuita, o mancare buna consta din supa si orez. Supele traditionale sunt unice datorita miresmelor si texturilor care pot fi gasite la alte tipuri de mancare. Majoritatea mancarurilor nethailandeze cu curry constau din mirodenii uscate pulbere sau boabe, in timp ce ingredientele esentiale ale mancarii thailandeze cu curry sunt ierburile proaspete. O pasta simpla thailandeza cu curry se compune din chilly uscat, salata si pasta de creveti. Mancarurile mai complexe cu curry includ usturoi, galanga, radacini de coriandru, iarba de lamaie, coaja de kaffir lime si boabe de piper. Nici o masa nu e completa fara un desert thailandez. Dupa o masa puternic condimentata si cu ierburi, desertul dulce e bine venit.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014534 (s)