News Flash:

Ghid Turism BUNA ZIUA Iasi - Rosii umplute

7 August 2009
727 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente :
10-12 rosii mijlocii, 500-600 g ciuperci, 1 ceapa mare, 60 g orez, 200 ml smantana, ulei, piper, sare, patrunjel

Mod de preparare:

Alegeti pe cat posibil rosii de aceeasi marime, spalati-le, taiati-le cate un capacel, pe care lasati-l prins pe o parte a rosiei. Cu o lingurita scoateti o parte din miezul rosiilor. Separat, spalati bine in apa rece ciupercile, apoi taiati-le in felii. Caliti intr-un vas de teflon ceapa tocata in 50 ml de ulei, pe foc domol, si cand aceasta incepe sa se rumeneasca, adaugati ciupercile, sare si piper dupa gust. Puneti vasul pe foc domol, daca este nevoie mai puneti din cand in cand putina apa, marar verde tocat. Lasati vasul pe foc timp de 20 de minute, pentru ca apa sa scada complet. Cu aceasta compozitie umpleti rosiile si modelati-le cate un varf rotunjit. Ungeti o cratita de teflon cu ulei, asezati rosiile umplute, iar miezul lor puneti-l printre rosiile cu ciuperci. Puneti 100 ml de apa, o jumatate de lingurita cu sare si o lingurita cu zahar. Dati apoi vasul in cuptorul fierbinte, cu foc domol timp de 20 de minute pentru ca rosiile sa se inmoaie putin si sa se formeze sosul. Aduceti preparatul la masa decorat cu patrunjel verde si stropit cu smantana.


Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Orez Imparat  | #76481
Si cu orezul cum ramane?
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 22 queries | Mysql time :0.020437 (s)

loading...