Eveniment-Social

Ghidul juridic al asociatiilor de proprietari

Publicat: 17 nov. 2014
Asociatia de Proprietari este forma juridica de organizare si de reprezentare a intereselor comune ale proprietarilor unui condominium, recunoscuta de lege. Prin condominium sau cladire sau bloc de locuinte se intelege o proprietate imobiliara formata din apartamente sau spatii cu alta destinatie decat aceea de locuinta, proprietatea individuala, si proprietatea comuna indiviza, aferenta in cota-parte fiecareia dintre proprietatile individuale si de care nu poate fi separata.
Proprietatea individuala si proprietatea comuna aferente fiecarui proprietar constituie o unitate imobiliara in cadrul condominiumului. Asociatia de Proprietari devine, prin sentinta judecatoreasca, persoana juridicacu caracter non-profit. Non-profit inseamna ca sumele provenite din venituri, anume dobanzi bancare, inchirieri spatii sau elemente din proprietatea comuna, profit din activitati lucrative, sponsorizari, subventii, finantari nerambursabile, penalizari, se folosesc numai pentru imbunatatirea sau repararea proprietatii comune, pentru dezvoltarea condominiumului, pentru remunerarea membrilor activi, pentru investitii in scopurile asociatiei, in functie de hotararile adunarii generale a proprietarilor, membri ai asociatiei (Cabinet avocat Coltuc).


loading...

Comentarii
  • Blocurile sunt proprietate privata ! Statul,primariile etc nu au ce cauta in administrarea acestor imobile.Fiecare proprietar face ce vrea el cu casa lui nimeni nu are voie sa se amestece in gospodaria lui.Proprietatea e sfanta.Se mentine ideea comunista ca trebuie asociatii,presedinti,cenzori,administrator etc si toti trebuie platiti din banii proprietarilor.
    In toate tarile din UE exista un administrator si atat.Fiecare proprietar are contracte individuale cu furnizorii de utilitati si si plateste singur facturile.Nu se merge la colectiv ci la individual.Consumi platesti nu platesti esti debransat imediat.

Adauga un comentariu