News Flash:

Ghidul solicitantului pentru domeniul transporturilor

11 Ianuarie 2008
710 Vizualizari | 0 Comentarii
• Beneficiarii pot gasi in Ghidul solicitantului informatii despre cheltuielile eligibile, precum cele pentru achizitia si amenajarea terenului, cheltuielile aferente pregatirii proiectelor, respectiv de proiectare si inginerie

Ghidul solicitantului pentru transport este un document care ofera indicii potentialului beneficiar al unui proiect finantat in cadrul Programului Operational Sectorial Transport in procesul de pregatire a proiectului propus, inclusiv a cererii de finantare. Ghidul solicitantului are si rolul de a consolida relatia dintre Autoritatea de Management pentru Programul Operational si beneficiarul potential, de la momentul transmiterii cererii de finantare spre aprobare si pana la momentul semnarii contractului de finantare a proiectului sau, respectiv pana la comunicarea deciziei Autoritatii de Management catre solicitant in cazul in care proiectul nu este aprobat.

Programul Operational Sectorial Transport pentru perioada de programare 2007- 2013 a fost pregatit de Ministerul Transporturilor, prin Directia Generala Relatii Financiare Externe, in calitate de Autoritate de Management pentru acest program operational. Activitatile eligibile orientative prezentate in Ghidul solicitantului sunt pregatirea si supravegherea proiectelor de investitii in infrastructura rutiera, lucrarile de modernizare a drumurilor nationale, precum si constructia de variante ocolitoare. Beneficiarii pot afla informatii si despre cheltuielile eligibile, precum cele pentru achizitia si amenajarea terenului, cheltuielile aferente pregatirii proiectelor, respectiv de proiectare si inginerie, pentru consultanta si asistenta tehnica si cheltuielile privind organizarea de santier. Beneficiarii fondurilor europene mai pot rambursa cheltuielile cu comisioanele, taxele sau cotele legale aferente. Mai sunt eligibile cheltuielile privind publicitatea proiectului, asigurarea si dezvoltarea capacitatii institutionale a beneficiarului, precum si cheltuielile privind deplasarea personalului beneficiarului in scopul efectuarii unor vizite pe santier sau participarii la reuniuni in scopul proiectului. Solicitantul trebuie sa aiba capacitatea de a asigura contributia proprie la valoarea totala eligibila a proiectului, precum si capacitatea de finantare a cheltuielilor neeligibile ale proiectului.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ministerul transporturilor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1365 (s) | 22 queries | Mysql time :0.027339 (s)