Viata de cuplu

Ghidul unei relatii de succes

Publicat: 19 ian. 2011

La inceput, totul merge de la sine. Primele atingeri, primii fiori, totul e numai lapte si miere, dar timpul face diferenta intre o relatie pasagera si una de durata. Nu exista o reteta standard, dar ceea ce trebuie sa intelegem cu totii este ca fiecare dintre noi avem cheia unei relatii de success, iar ceea ce facem influenteaza decisiv modul in care va evolua parteneriatul. Iata cateva sfaturi car v-ar putea ajuta:

1. Timpul de calitate, motorul unei relatii. Petreceti macar jumatate de ora in fiecare seara si macar o zi pe luna impreuna, dedicandu-va timpul si energia unul celuilalt. 

2. Echilibru intre  a da si a primi. Amandoi aveti nevoie de securitate si comfort in relatie. O relatie sanatoasa se construieste pe un schimb echilibrat intre „a lua” si „a da”. De asemenea, pastrati echilibrul intre dependenta si independenta. Spune-i si arata-i cat de important este pentru tine, dar nu te agata de el in asa fel incat sa se simta sufocat. 

3. Apreciaza-l atunci cand te asculta! Femeile ar trebuie sa stie ca barbatii nu sunt programati pentru a conversa prea mult. Ei au nevoie de mai multa liniste si de intervale de timp in care isi doreasc sa fie singuri. De asemenea, si tu trebuie sa te arati interesata sa-l asculti.

4. Invata-l sa te aprecieze! Nu astepta sa-ti faca complimente mereu, ci poti spune chiar tu ceva bun despre tine si il poti intreba daca este de acord. 

5. Arata-i calea catre orgasmul tau! Asta se face, de preferat, la inceputul relatiei. Daca nici tu nu stii, atunci poate incercati sa aflati impreuna. 

6. Nu-ti ascunde resentimentele! Daca te deranjeaza ceva este mai bines a spui, in caz contrar resentimentele vor otravi relatia. Aminteste-ti ca in timp ce barbatii nu prea se pricep la conversatie, se pricep de minune la solutii. Exprima-ti nemultumirile si cere-i sa te ajute sa gaseti o solutie. 

7. Nu-ti pedepsi partenerul! Pedepsindu-l nu vei la rezultate mai bune. Poate ca, pe moment, te vei simti mai bine, dar in realitate va duce la dezastru. O tactica mai buna ar fi sa rasplatesti lucrurile care-ti plac la el si sa incerci sa ignori ceea ce nu-ti place. 

8. Impartiti in mod corect treburile casnice! Faceti o lista impreuna cu toate activitatile ce tin de casa, vorbiti despre ea si impartiti echitabil responsabilitatile. 
Daca aveti copii, implica-ti partenerul cat mai mult in cresterea lor chiar daca simti ca nu se pricepe la fel de  bine ca tine. Este important sa va uniti fortele in directia cresterii si educarii copilului vostru. 

9. Tacerea nu rezolva o relatie sexuala aflata in declin. Calitatea vietii sexuale poate fluctua de-a lungul anilor, dar daca simti ca apar problemele, nu te astepta ca acestea sa se rezolve de la sine. Discutati si incercati sa aflati cum puteti renastea pasiunea.

10. Intr-o relatie sudata nu exista loc de plictiseala. Plictiseala intr-o relatie ascunde, in realitate, furia si nemultumirea. Daca te simti plictisita mai bine intreaba-te de ce esti nemultumita, de fapt. 

11. Invatati sa va certati! Oricat de nervosi si indreptatiti ati fi, nu trebuie sa va spuneti nimic din ceea ce nu ati vrea sa auziti de la celalalt. Cercetarile au demonstrat ca ai nevoie de cinci experiente pozitive pentru a sterge o experienta negativa. Asa ca pentru fiecare cuvant urat adresat trebuie sa va adresati cinci cuvinte frumoase. Oferiti-va cinci imbratisari pentru fiecare „dus rece”.   

12. Acceptati-va asa cum sunteti! Fiecare avem calitati si defecte, iar daca va iubiti si va doriti sa fiti impreuna trebuie sa va obisnuiti cu cele din urma.

13. Invatati sa iertati! Daca este ceva pentru care nu-ti poti ierta partenerul, sau nu te poti ierta pe tine pentru ceva ce i-ai facut, este mai bine sa va despartiti si sa o iei de la capat cu altcineva. 

Citeste si:

5 indicii care iti spun daca relatia de cuplu este nociva

Disputele in cuplu. De ce apar si cum pot fi rezolvate loading...

Adauga un comentariu