News Flash:

Ghidurile Solicitantului pentru dezvoltarea resurselor umane

22 Aprilie 2008
857 Vizualizari | 0 Comentarii
• Obiectivele generale sunt dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii acestuia, prin conectarea educatiei si a invatarii pe parcursul vietii cu piata muncii si asigurarea de oportunitati sporite pentru viitoarea participare a 850.000 de persoane pe o piata a fortei de munca moderna si flexibila

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), impreuna cu organismele intermediare au lansat 38 cereri de propuneri de proiecte de grant pentru 17 domenii majore de interventie din cadrul POS DRU. Obiectivele generale ale POS DRU sunt dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii acestuia, prin conectarea educatiei si a invatarii pe parcursul vietii cu piata muncii si asigurarea de oportunitati sporite pentru viitoarea participare a 850.000 de persoane pe o piata a fortei de munca moderna si flexibila.

Pentru a obtine finantare, beneficiarii trebuie sa completeze cererea de finantare impreuna cu anexele din Ghidul Solicitantului. Aceste documente sunt in curs de elaborare, dar conditiile si cheltuielile eligibile stabilite prin Documentul Cadru de Implementare al programului raman aceleasi. Principiul pe baza dupa care se va realiza finantarea proiectelor prin POS DRU, pentru toate cele sase Axe Prioritare tematice deschise competitiei de proiecte, este primul venit-primul servit, in sensul ca proiectele vor fi evaluate, selectate si contractate pe masura ce sunt depuse de beneficiari la Autoritatea de Management sau la Organismele Intermediare. "Cererile de finantare se vor depune electronic, pe site-ul Fondului Social European, www.fseromania.ro. De aici, dosarele vor fi trimise catre Organismele Intermediare Locale, unde vor fi evaluate", a declarat Cristian Ababei, coordonator al Organismului Intermediar POS DRU de la Piatra-Neamt. Pot depune cereri de finantare reprezentantii Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT), agentii, structuri subordonate sau aflate in coordonarea MECT si alte organisme publice cu atributii in formarea cadrelor didactice si a formatorilor, inspectorate scolare judetene si structuri afiliate, organizatii nonguvernamentale si asociatii de profil. Alocarea financiara totala pentru POS DRU depaseste 4,2 miliarde Euro, din care 3,47 miliarde Euro reprezinta fondurile acordate de UE, iar restul contributia nationala. Cererile de finantare se pot depune imediat ce este publicat Ghidul Solicitantului, iar fondurile vor fi acordate gradual pana in 2013.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pos dru ghidul solicitantului
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1287 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012515 (s)