Retete cu carne

Ghiveci de legume cu carne la cuptor

Publicat: 23 ian. 2013

Ingrediente:

½ g carne
100 g ceapa
250 g vanata
250 g dovlecel
12 pastai de fasole verde
3 ardei grasi
100 g telina
100 g morcov
100 g radacina de patrunjel
1 felie de varza alba de 2-3 cm grosime
750 g rosii
250 g conopida
150 ulei
1 frunza de patrunjel si telina
sare
piper

Mod de preparare:

Ceapa se taie in felii subtiri, iar morcovul, patrunjelul si telina, in felii de ½ cm grosime si late de 2 cm. Toate se calesc cca 4 minute, in tot uleiul, la foc mic, amestecand mereu si, apoi, se adauga carnea taiata in bucati, amestecandu-se 3-4 minute. Dupa aceea, se toarna apa fierbinte si se adauga o lingurita rasa de sare. Cand fierbe in clocot, se pun pastaile de fasole, rupte in 2-3 bucati si varza taiata ca fideaua. Se lasa sa fiarbe, la foc mic,pana se inmoaie bine toate, adaugand apa, cand scade sosul. Cand carnea este fiarta, se adauga ardeiul taiat subtire, dovecelul, in cuburi, vanatacare a fost taiata dinainte in sferturi mici (presarata cu sare si, dupa 30 minute, spalata si stoarsa), rosiile taiate in felii de 2 cm grosime, conopida, in buchetele, piper, sare, dupa gust, completand cu apa, ca lichidul sa fie sub legume 2 cm; se amesteca, ca toate sa fie distribuite uniform. Se fierb acoperite, la foc mic, pana se inmoaie toate (cca 30 minute). Nu se amesteca pentru a nu se terciui. Dupa ce au fiert, se lasa 10 minute descoperite in cuptor. Deasupra se presara patrunjel si o frunza mica de telina, tocate.

sursa: cepapam



loading...

Adauga un comentariu