Eveniment

Gianni Morandi se simte foarte legat de Romania

Publicat: 26 sept. 2012

Solist, actor si organizator al Festivalului "San Remo", Gianni Morandi abia asteapta sa se intoarca la Bucuresti, pentru concertul programat pe data de 27 octombrie, la Sala Palatului. Prezent in Capitala in anul 1973 si in 1990, pe terenul de fotbal, impreuna cu Selectionata de Fotbal a Artistilor din Italia, Gianni Morandi are foarte multe amintiri legate de Romania si multi prieteni romani.

Gianni Morandi pregateste un show de zile mari pentru publicul din Romania, cu atat mai mult cu cat isi aminteste sI acum cu placere de concertul sustinut la Bucuresti in anul 1973:"Imi amintesc cu placere entuziasmul sI participarea publicului. A fost un concert foarte lung. Cand am terminat de cantat melodiile mele, bisat fiind, am inceput sa interpretez din repertoriul multor colegi din bransa muzicala italiana. Iar publicul isi mai dorea sa cant. Am revenit aici in '90, insa pe terenul de fotbal, impreuna cu "Selectionata Cantaretilor Italiei", a povestit artistul italian.

Surprinzator, dar Gianni Morandi l-a cunoscut pe Dan Spataru sI are numai cuvinte de lauda la adresa marelui artist roman: "Da, il stiu pe Dan Spataru. Un artist cu o lunga sI importanta cariera inceputa in anii '60. Vedeti, muzica italiana sI cu cea romaneasca au fost infratite. Probabil ca asta ne-a apropiat in carierele noastre de artisti , pe domnul Spataru sI pe mine. SI mai cred ca acest paralelism depinde sI de faptul ca cele doua limbi, italiana sI romana, sunt nascute din aceeasi matrice, neo-latina", a mai spus italianul.

La 68 de ani, Gianni Morandi este unul dintre participantii maratonului de la New York, unde se inscriu mii de sportivi profesionisti sI amatori, in fiecare an. Iar partener de antrenamente, in ultimii ani, i-a fost chiar un roman:"Cunosc foarte multi romani care locuiesc in Italia sI sunt aici de ani. Cativa au lucrat alaturi de mine. Eu sunt un pasionat al atletismului sI m-am antrenat mult timp cu un amic roman. El alearga mult mai mult decat mine", a mai spus italianul.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit