Actualitate

Gică Popescu, declaraţii despre stadiul lucrărilor la stadioanele EURO: UEFA nu vede cu ochi critici

Publicat: 18 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gică Popescu declaraţii despre stadiul lucrărilor la stadioanele EURO UEFA nu vede cu ochi critici

Gică Popescu a declarat că UEFA nu se vede cu ochi critici construirea stadioanelor, ci cele 12 garanții guvernamentale pe care Executivul și le-a asumat în dosarul de candidatură. El a precizat că aceste garanții sunt realizate în proporție de 95%.

„Eu sunt la coordonarea acestui proiect din 2018. Întotdeauna am spus că terminarea celor trei stadioane nu pune în pericol organizarea Campionatului European. De asemenea, terminarea căii ferate Otopeni – Gara de Nord nu este în planul de mobilitate pe care Primăria Capitalei, împreună cu UEFA și Guvernul României l-au pus în practică, este validat de către UEFA. Din punct de vedere al planului de mobilitate nu avem o problemă. Dacă se va termina calea ferată o vom introduce ulterior în planul de mobilitate, dar așa cum a fost validat acest plan, nu este calea ferată. Stadioanele va fi foarte bine să le terminăm, cel puțin stadionul Ghencea, pentru că l-am introdus în bazele de antrenament pentru EURO 2020 în acest an. Dacă și stadionul Arcul de Triumf va fi gata îl vom introduce și pe acela”, a declarat Gigă Popescu, luni, la Stadionul Steaua.

Acesta a adăugat că se bazează 100% pe Stadionul Giulești, precizând că Stadionul Arcul de Triumf încă nu a fost introdus la baze de antrenament.

„În momentul de față ne bazăm pe acest stadion 100% și Arcul de Triumf dar Arcul de Triumf nu l-am introdus, deocamdată, la baze de antrenament. Ceea ce este important și v-am spus de nenumărate ori că UEFA nu se uită neapărat cu ochi critici la construcția stadioanelor, ci se uită cu ochi critici la cele 12 garanții guvernamentale pe care guvernul României și le-a asumat în dosarul de candidatura. Iar aceste garanții guvernamentale sunt realizate în proporție de 95%. Deci Euro 2020 se va realiza în condiții excelente, pentru că, ceea ce mai avem de făcut nu pune în pericol bună organizare a Campionatului European”, a explicat Gică Popescu.

Adauga un comentariu