Cancan ultimă oră

Gică Popescu, dezvăluiri emoționante din închisoare: „N-am mai spus asta niciodată public”

Publicat: 21 oct. 2020

Gică Popescu a fost invitat recent într-o emisiune de televiziune, acolo unde a vorbit despre cel mai greu moment din viața lui. Fostul căpitan al naţionalei României și-a deschis sufletul și a mărturisit ce i s-a întâmplat în închisoare, în noaptea în care tatăl său a decedat.

Invitat la emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai”, Gică Popescu a rememorat perioada grea pe care a trăit-o atunci când a fost condamnat la închisoare. Fostul fotbalist explică faptul că, pe departe cea mai grea noapte pe care a petrecut-o acolo a fost noaptea în care a aflat că tatăl său s-a stins din viață.

Vizibil emoșionat de subiectul dureros pe care prezentatoarea TV l-a atins, Gică Popescu a explicat faptul că soția i-a dat vestea tristă, dar și că vorbise cu tatăl său cu o zi înainte ca acesta să moară.

”I-am cerut iertare”

”N-am mai spus asta niciodată public. Tata a murit marţi 13, la 2 noaptea. Îmi aduc aminte ca în noaptea de 12 spre 13, la un moment dat, am sărit din pat. M-am speriat. M-am uitat la ceas şi era 2. Nu ştiam ce am. Eram foarte treaz şi speriat.

M-am chinuit o oră, o oră şi jumătate să dorm şi nu ştiam de ce nu pot să dorm. După, dimineaţa m-am dus şi m-am întâlnit cu soţia şi mi-a zis că murise. Atunci mi-am dat seama de ce mă trezisem. O legătură aparte între părinţi şi copii probabil.

La înmormântare aveam greutatea sufletească, nu am spus nimic, dar fiind acasă la Calafat mergeam cu mama, aprindeam lumânări, puneam flori.

Simţeam nevoia să vorbesc ca şi cum ar fi în faţa mea şi stând pe mormântul tatălui meu le-am spus ce mă apăsa. Trăiam cu greutatea pe suflet, că dacă nu ar fi fost situaţia mea ar fi trăit şi acum. I-am cerut iertare şi i-am spus multe lucruri pe care simţeam nevoia să i le spun”, a povestit Gică Popescu.

Cum a aflat Gică Popescu vestea că tatăl lui a murit

“Fiind avocat putea să vină oricând dorea şi în primele 7 luni venea dimineaţa şi seara. Stătea de la ora 9 la 12 să aştepte să o lase să intre. Eu mă culcam şi băteau în uşă. Te cheamă avocatul.

Mă duceam şi de fiecare dată si, fără niciun fel de exagerare, o găseam zâmbind şi dacă stătea trei ore în frig. Stătea în maşină. Şapte luni de zile, dimineaţa şi seara o găseam zâmbind, mai puţin o dată, când trecuse ceva timp şi m-a anunţat că a murit tata. Era înmărmurită, în negru şi cu un şerveţel alb.

Stătea jos, în negru si era schimbată la faţă. Ea mi-a zis că a murit tata cu trei zile în urmă. Eu vorbisem cu tata cu o seară înainte, că mergem la pescut.

Şi am stat 20 de secunde înmărmurit, nu-mi venea să cred. Cum să moară? Inima. Atunci am căzut pe scaun şi am plâns in hohote. Ea cu mâna pe geam, eu cu mâna pe geam. Un moment foarte greu”, a conchis Gică Popescu.

Adauga un comentariu