Actualitate

Gigi Becali a plecat la Muntele Athos. „Oamenii treceau pe lângă el și nu îl recunoșteau”

Publicat: 07 apr. 2022
Gigi Becali a plecat la Muntele Athos
Latifundiarul din Pipera a plecat pentru câteva zile la muntele Athos, la mănăstire, pentru a se reculege

Zilele trecute, Gigi Becali a plecat la Muntele Athos să se roage, după ce timp de câțiva ani a fost în imposibilitatea de a merge acolo din cauza pandemiei. Latifundiarul din Pipera era îmbrăcat simplu și aproape că nu a fost recunoscut de oamenii care se aflau în Aeroportul din Otopeni. Un tânăr care și-a dat seama cine este l-a rugat pe Gigi Becali să se pozeze împreună. Gestul făcut de omul de afaceri l-a lăsat fără cuvinte pe acesta.

Este binecunoscut faptul că Gigi Becali este o persoană foarte religioasă și ori de câte ori are ocazia merge la mănăstiri să se roage. De asemenea, milionarul are o legătură aparte cu mănăstirile de la muntele Athos și nu de puține ori a făcut donații importante pentru lăcașurile de cult de acolo. Cum pandemia l-a împiedicat pe acesta să meargă în Grecia în ultimii doi ani, Gigi Becali s-a hotărât să plece pentru câteva zile la Muntele Athos.

Gigi Becali a plecat la Muntele Athos

Îmbrăcat modest, cu o atitudine smerită, așa cum se cade atunci când te duci la rugăciune (mai ales că suntem în Postul Mare), Gigi Becali s-a aflat miercuri, în jurul prânzului, pe Aeroportul Otopeni, înainte de a decola. Chiar dacă era îmbrăcat extrem de simplu, un admirator de-ai săi l-a recunoscut și l-a întrebat dacă poate să facă o fotografie cu el. Răspunsul latifundiarului l-a lăsat fără cuvinte pe cel care și-a dorit fotografia.

L-am întrebat: «tăticu, fac și eu o poză cu tine?» Mi-a răspuns afirmativ. Am făcut o poză cu el și m-a întrebat unde mă duc, i-am zis că la muncă. M-a întrebat dacă am copii și când i-a zis că am trei copii, a scos portofelul și mi-a dat 200 de euro, să am pentru ei.

Era îmbrăcat foarte simplu, oamenii treceau pe lângă el și nu îl recunoșteau. Eu cred că Gigi Becali este Dumnezeu pentru mulți oameni care au nevoie. Ajută pe toată lumea fără nici cea mai mică reținere”, a povestit Marius, tânărul care s-a pozat cu latifundiarul din Pipera.

Gigi Becali își dorește să se retragă la o mănăstire

Peste câțiva ani, Gigi Becali își dorește să se retragă la o mănăstire, unde să interacționeze cu oamenii, dar fără să mai aibă parte de tentațiile cotidiene. Acest lucru nu miră pe nimeni deoarece patronul FCSB este unul dintre cei care și-au declarat mereu public credința față de Dumnezeu.

Latifundiarul s-ar fi decis să-și construiască o adevărată fortăreață religioasă în inima munților, în localitatea Comanca, ce aparține de Băile Olănești (județul Vâlcea). Acest loc de poveste se află între Parcul Național Buila – Vânturița – Parcul Național Cozia și localitatea Băile Olănești. În urmă cu câteva luni, Gigi Becali a recunoscut public că și-ar dori să se călugărească la un moment dat, chiar dacă soția și fetele sale nu sunt de acord cu ideea.

Eu asta îmi doresc, să mă retrag la o mănăstire peste vreo 10 ani. Nu știu dacă va fi posibil, pentru că fetele mele și soția nu prea sunt de acord. Dar ăsta e marele meu vis. În plus, poți să știi ce se întâmplă până atunci? Că diavolul lucrează și el și nu știi cum îți schimbă planurile… Eu zic acum așa, dar cine știe ce o să fie peste 10 ani. Aș vrea să las totul în regulă și să mă duc acolo. E un loc frumos, liniștit… Și aș vrea să stau de vorbă cu oamenii. E greu ce vreau, dar nu imposibil”, declara în urmă cu ceva timp Gigi Becali, care acum a plecat la Muntele Athos pentru câteva zile.
Adauga un comentariu