Actualitate

Gimnasta ieseana Andreea Verdes va concura în Japonia

Publicat: 21 aug. 2016
1
In fiecare toamna, la Tokio, se desfasoara o mare competitie de gimnastica ritmica, la care participa cele mai valoroase sportive din lume. La editia 2016 a intrecerii intitulate Campionatul Cluburilor Mondiale – AEON CUP vor lua startul si trei sportive din Romania, intre care se afla ieseanca Andreea Verdes de la C.S. ”Anghel Saligny”.
Andreea, considerata o speranta a gimnasticii ritmice romanesti, impreuna cu antrenoarea Catalina Radu, vor pleca pe 6 septembrie in Japonia. In urmatoarea zi vor avea loc antrenamentul oficial si colocviul arbitrilor, pentru ca intre 9 si 11 septembrie sa se desfasoare concursul. Intrecerea este prevazuta si cu premii cuprinse intre 260 si 3500 de dolari pentru primele sase locuri la individual si intre 4300 si 8300 dolari pentru primele trei cluburi.
„Pentru Andreea Verdes va fi cu siguranta un mare castig, urmand sa evolueze intr-o companie foarte selecta. La editiile anterioare, intre castigatoare s-au numarat campioana olimpica de la Rio, Margarita Mamun, si vicecampioana olimpica Yana Kudryavtseva, ambele din Rusia. Va fi un regal al gimnasticii, o intrecere care sper sa contribuie la progresul sportivei noastre”, ne-a spus prof. Constantin Radu, directorul clubului iesean.  
Adauga un comentariu