Sport

Gimnastica ritmica: A inceput festivalul gimnasticii ritmice la Constanta

Publicat: 25 iul. 1999

•Clubul Gym Conrado Iasi doreste cel putin un titlu national

Vineri, 23 iulie a inceput la Sala Sporturilor din Constanta, Campionatul National de copii si juniori pe echipe la gimnastica ritmica sportiva, competitie la care participa si CSS Gym Conrado Iasi. Profesorul Constantin Radu a deplasat la Constanta 11 gimnaste, aici alaturindu-se joi si Mihaela Hilitanu, componenta a lotului national; categoria a IV-a: Loredana Doncila, Georgiana Badarau, Oana Cozma, Monica Mihai, Mariuca Teiu, Mihaela Panaite, Petronela Maftei (numai la ansamblu) si la categoria a II-a: Irina Bunduc, Steluta Budeanu, Georgiana Lipsa, Simina Ursache, Mihaela Hilitanu.
La competitie participa 10 echipe la categoria a IV-a, 8 la categoria a III-a si 6 la categoria a II-a, cele mai puternice echipe din tara urmind sa-si dispute pe parcursul celor 3 zile titlurile nationale.
Joi, fetele au avut un program de acomodare pe covorul pe care se disputa si concursul iar spre seara, impreuna cu antrenorul Radu au avut in program vizitarea Satului de Vacanta si a Statiunii Mamaia.
„Am venit aici sa cistigam cel putin un titlu cu fetele de la categoria a II-a, iar la categoria a IV-a sa obtinem o clasare cit mai buna. Fetele sint bine pregatite si sper sa nu dezamageasca”, a spus profg. Constantin Radu.
Chiar inainte de a incepe concursul de vineri dimineata am reusit sa abordam doua dintre organizatoarele acestui campionat:
Gabriela Paun – director de concurs: „Ieri (joi – n.r.) au avut loc tragerile la sorti pentru gimnaste iar astazi dimineata (vineri – n.r.) s-au ales arbitrii. Sint convinsa ca fetele vor oferi un adevarat spectacol in aceste zile si urez succes tuturor echipelor ce vor evolua pe covor. Asteptam pe iubitorii de frumos sa vina la sala pentru a urmari exercitii pline de gratie oferite de aceste micute artiste in devenire”.
Dana Encutescu – secretar general al Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica Sportiva: „Sintem multumiti de organizare si vreau sa va spun ca ne simtim foarte bine aici, unde am fost primiti cu caldura in fiecare an. Este regretabil faptul ca nu s-au prezentat citeva echipe din tara – aceasta din cauza lipsei fondurilor – insa cu ce avem speram ca in cele trei zile sa vedem pe covor gimnastica ritmica de calitate. Despre decalarea concursului pot sa spun ca nu a depins de Federatie, ci de cei din Constanta, mai precis DJTS. Speram sa nu mai avem probleme de felul acesta in viitor, cind cu o luna inainte vom cere organizatorilor garantia ca nu se va mai repeta istoria din acest an”.
Despre prof. iesean, antrenorul Constantin Radu – singurul antrenor si arbitru de gimnastica ritmica, Encutescu a subliniat: „Este un om foarte bun, muncitor serios ce a reusit sa faca la Iasi o scoala redutabila de gimnastica ritmica. Cu toate ca avem de-a face cu un sport eminamente feminin, pasiunea si dragostea lui pentru gimnastica l-au facut respectat in lumea gimnasticii”.
Narcis POHOATAloading...

Adauga un comentariu