Culinar

Glazuri pentru tort. 3 reţete de perfecte pentru Crăciun

Publicat: 09 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Glazuri pentru tort. 3 reţete de perfecte pentru Crăciun
Glazura de ciocolată se poate face și cu cacao, și cu ciocolată

În acest articol vei găsi trei reţete de glazuri pentru tort. Prima este glazura de ciocolată, a doua este glazura de lămâie, iar a treia este glazura de cafea. Toate trei sunt perfecte atât pentru diverse prăjituri, negrese, cât și pentru torturi. În general, nu ai nevoie de mai mult de 5 ingrediente pentru fiecare. Trebuie însă puțină răbdare, ca să-ți iasă ca la carte.

Prima dintre aceste glazuri pentru tort este cea de ciocolată. Se poate prepara atât cu cacao, cât și cu ciocolată.

Glazură de ciocolată – Reţetă

În cele ce urmează vei învăţa cum să prepari una dintre cele mai renumite glazuri pentru tort, şi anume glazura de ciocolată. Glazura se poate face și cu ciocolată. Iată modul de preparare.

Ingrediente:

  • 3 linguri cacao
  • cca 150 ml lapte
  • 80-100 ml ulei
  • 3-4 linguri zahăr

Mod de preparare:

Mai întâi pune cacaua într-un bol şi amestec-o cu zahărul, uleiul şi jumătate din cantitatea de lapte. Apoi mixeaz-o până obţii o cremă bine închegată. Las-o deoparte câteva minute, după care mixeaz-o iarăşi, adăugând treptat restul de lapte. Dacă vrei ca glazura să fie mai subţire, mai adaugă lapte.

Glazură de lămâie – reţetă

Aşa se face glazura de lămâie.

Ingrediente:

  • o lingură cu suc de lămâie
  • 1 albuş
  • 250 grame zahăr pudră

Mod de preparare:

Mai întâi bate bine albuşul cu furculiţa. Înainte să înceapă să apară spuma, adaugă zahărul şi omogenizează. În momentul în care arată ca o pastă, încorporează zeama de lămâie şi omogenizează. Glazura de lămâie se pune imediat peste prăjitură. Pentru un plus de gust, poţi face o prăjitură cu cremă dublă. Pune un strat de glazură de lămâie peste prăjitură, lasa să se întărească bine, presară nişte răzătură de ciocolată, nuci sau fructe, apoi întinde iarăşi glazura de lămâie. Glazura de lămâie este ideală inclusiv pentru prăjitura Kinder fără coacere.

Glazură de cafea – Reţetă

Are un gust minunat de bine. Iată de ce ingrediente ai nevoie şi care este modul de preparare:

Ingrediente:

  • 2-3 linguri cafea concentrată
  • 1 plic de ness
  • 220 gr zahăr pudră

Mod de preparare:

Freacă foarte bine cele 2-3 linguri de cafea cu zahărul pudră. Pasta obţinută va arăta ca un şerbet. Pune apoi vasul la bain-marie şi continuă să amesteci. În momentul în care începe să se înmoaie, se ia deoparte, se încorporează plicul de ness şi se mai amestecă puţin. Glazura obţinută se toarnă peste chec sau prăjitură, pentru o îmbrăcare cât mai uniformă.

Adauga un comentariu