Magazin

GM si Ford vor avea cutii cu noua si 10 trepte

Publicat: 16 apr. 2013
1

GM si Ford si-au unit fortele pentru a dezvolta o noua generatie de transmisii automate cu noua si zece rapoarte. Ele vor echipa viitoarele automobile, SUV-uri si pick-up-uri ale celor doua grupuri. Desi sunt cei mai mari rivali atunci când vine vorba despre cine vinde mai mult, GM si Ford sunt doua companii suficient de experimentate pentru a lasa deoparte aceste orgolii atunci când se vorbeste despre beneficii financiare comune. Potrivit unui comunicat oficial, cei mai mari constructori auto din Statele Unite vor colabora pentru a da nastere unei noi generatii de transmisii automate.
Cutiile automate vor fi folosite de catre GM si Ford pentru automobile, SUV-uri si pick-up-uri, principalul lor scop fiind acela de a reduce considerabil emisiile de CO2 si consumul de carburant. Potrivit unor analisti din industrie, folosirea unei transmisii cu noua trepte pe un model compact ar putea reduce consumul de carburant cu 10%.
Totodata, viitoarele unitati de transmisie vor fi capabile sa îmbunatateasca performantele dinamice ale modelelor americane, urmând sa exploateze mai bine resursele.
Jim Lanzon, vice-presedintele GM al departamentului de inginerie a transmisiilor, a declarat ca echipe de tehnicieni ale ambelor companii au început deja munca de proiectare a noilor agregate. Colaborarea va ajuta GM si Ford sa proiecteze, dezvolte, testeze, valideze si sa distribuie cutiile automate într-un mod eficient si cu costuri mai mici.
Pentru a garanta o modularitate perfecta a noilor unitati de transmisie, echipa comuna de ingineri va asigura dezvoltarea lor atât pentru masini cu tractiune fata, cât si pentru masini cu propulsie spate. De productia cutiilor se va ocupa fiecare constructor în parte, în cadrul propriei uzine.
GM si Ford nu sunt la prima colaborare de acest gen. În ultimul deceniu, cele doua grupuri au mai colaborat pentru dezvoltarea unor transmisii automate cu sase trepte, transmisii care au fost deja folosite si pe câteva modele care se vând în Europa, Chevrolet Cruze si Malibu.

Tags:
Adauga un comentariu