Actualitate

Goanga electorala: Din toamna vom merge cu tramvaiul pe la Hala

Publicat: 06 apr. 2011
1

Sefii primariei sustin ca tramvaiele Regiei Autonome de Transport Public (RATP) vor circula pana la sfarsitul anului pe bulevardul Anastasie Panu. Promisiuni de acest gen au fost facute, insa, si in alti ani, de catre primarul Gheorghe Nichita, dar iesenii nu s-au ales decat cu niste linii acoperite cu asfalt chiar de societatea de casa a primariei – Citadin SA.

Acum, sefii municipalitatii afirma ca reabilitarea liniilor de tramvai dintre Elena Doamna si strada Palat va incepe in luna august. Pana atunci, oficialii din Palatul Roznovanu spera sa finalizeze o alta investitie, care pare sa nu se mai termine, si anume pasajul de la Hala. Sefii primariei au emis zilele trecute autorizatia de construire pentru reabilitarea ambelor sensuri de cale de rulare.

Reamintim ca, odata cu inceperea lucrarilor la pasajul de la Hala, muncitorii Citadin au acoperit liniile cu asfalt. „Va trebui sa predam amplasamentul constructorului Martin Rose. Acesta se va ocupa de lucrare, valoarea ei ridicandu-se la peste 2 milioane euro. Noi speram ca pana in iulie sa finalizam lucrarile la pasajul de la Hala Centrala, iar din luna august vom trece la reabilitarea liniei”, a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al primariei.

Conform autorizatiei de construire, germanii de la Martin Rose vor acorda o garantie de minim doi ani, iar strazile, trotuarele si spatiile verzi din zone vor trebui refacute in totalitate. „Vom stabili graficul de executie a lucrarilor in functie de banii disponibili. Lucrarea va fi executata tot de Martin Rose, in baza unui act aditional incheiat la contractul original. Astfel, valoarea lucrarilor suplimentare va fi de pana in 20 la suta din totalul lucrarilor initial contractate”, a adaugat Chirica.

Modernizarea liniilor de tramvai de la Iasi a inceput in 2008, vizand reabilitarea a 16,4 km cale de rulare. Fondurile necesare investitiei au fost alocate dintr-un imprumut acordat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si de la bugetul local, valoarea acesteia depasind 20 milioane euro.

Comentarii
  • pai , cum sa nu se „apuce de treaba ” , doar , are nevoie de bani pentru campania electorala , si nu ca nu ar avea , ca la cate comisioane a luat , are bani cat pentru 7 vieti, dar , fiind indragostit de primarie , are curajul sa viseze ca mai prinde un mandat. vise , doar vise pentru cel mai slab primar al iasului de pana acum. speram ca iesenii sa se trezeasca , si sa-l trimita inapoi la dorohoi de unde ne-am pricopsit cu el.

  • Da poate va circula,dar daca RATP-ul va avea alta conducere,si Iasul un alt primar.Ca se vede ca aceasta conducere de la RATP,a dat la pace cu primarul si fura in continuare.

  • Excelent, se apuca de lucrari in august pentru ca la inceputul noului an scolar si universitar sa avem dupa cum spune traditia un HAOS TRADITIOANAL continuat cu sarbatorile Iasului. Excelent…. Ce bine ca stau in zona si ma voi bucura din plin de aceste zile . URA URA URA.

Adauga un comentariu