Culinar

Gogonele murate la borcan pentru iarnă. Trucuri simple pentru murături de casă delicioase

Publicat: 07 iul. 2022
Gogonele murate la borcan pentru iarnă. Trucuri simple pentru murături de casă delicioase
Delicioasele gogonele murate la borcan pentru iarnă sunt ușor de făcut acasă, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, vom obține niște murături gustoase.

Din cămară nu trebuie să lipsească niște gogonele murate la borcan pentru iarnă. Acestea sunt ușor de făcut, iar gospodinele se întrec în tot felul de rețete pentru a obține la final niște gogonele murate savuroase, ce pot fi servite împreună cu alte preparate culinare gustoase și aromate. Iată câteva trucuri simple pentru murături de casă delicioase.

Gogonele murate la borcan pentru iarnă, gustoase și ușor de făcut

Când vine vorba de savuroasele murături făcute acasă, gospodinele se întrec în rețete spectaculoase, cu care reușesc să pregătească cele mai bune murături pentru cămară. Murăturile sunt pe placul multora dintre noi, fiind un deliciu perfect alături de alte bucate alese. Gogonelele murate sunt nelipsite din cămară, alături de multe preparate culinare savuroase.

Aceste murături se fac foarte ușor acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta veche a bunicii, la final ne vom bucura de gustul unor gogonele dulci-acrișoare.

Pentru sezonul rece, putem pregăti și pepeni murați felii pentru iarnă, gustoși și aromați. De asemenea, un deliciu irezistibil în sezonul de iarnă și nu numai este și compotul de cireșe. Acesta este gustos și răcoritor, reprezentând totodată o sursă bogată de vitamine. Compotul cu fructe este ideal și în sezonul cald, fiind un desert savuros și sănătos.

Delicioasele gogonele murate sunt ușor de făcut acasă, iar dacă adăugăm câteva ingrediente și arome inedite, la final vom obține niște murături de casă gustoase.

Cum să pregătești acasă cele mai bune murături

Pentru a pregăti acasă niște gogonele murate la borcan pentru iarnă avem nevoie de 2 kg de gogonele, 1 rădăcină de hrean, 1 morcov, 1 ceapă roșie, boabe de muștar, boabe de piper, mărar verde sau uscat, 3 căței de usturoi, apă, sare neiodată, crenguțe de mărar uscat și țelină.

Mai întâi se spală gogonelele și se lasă la scurs apoi se taie bucăți. După aceea se pregătesc celelalte legume. Ceapa se curăță și se taie felii groase, usturoiul se taie rondele, iar morcovul se curăță și se taie tot rondele mici. Ulterior se taie hreanul felii subțiri.

După ce toate legumele pentru murături sunt pregătite, se măsoară apa de care avem nevoie. Borcanele se vor umple cu apă, apoi se varsă apa într-un vas mare. Se sterilizează borcanele în care vom pune delicioasele gogonele la murat.

În vasul cu apă se adaugă sarea, și anume 1 lingură de sare neiodată la 1 litru de apă și se pune saramura la foc mic până când toată sarea se topește. Când este gata, se lasă saramura la răcit.

Feliile de gogonele se așază în borcane, apoi printre ele se intercalează celelalte legume, hreanul, ceapa, usturoiul, morcovul, apoi se adaugă câteva boabe de muștar și piper. La final se presează legumele cu crenguțe de mărar astfel încât gogonelele să fie bine acoperite de saramură.

Se toarnă saramura călduță peste legume, se închid borcanele foarte bine, iar când saramura se răcește, se duc borcanele în cămară. Cu siguranță vom obține niște murături gustoase și bune de servit alături de alte preparate culinare savuroase.

Delicioasele gogonele murate la borcan pentru iarnă sunt ușor de făcut acasă, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, vom obține niște murături gustoase care își vor păstra aromele și în sezonul rece.
Adauga un comentariu