Diete si regimuri

Gogosari in otet, o reteta fara fierbere si fara conservant

Publicat: 08 oct. 2015
7

De pe rafturile camarei tale nu pot lipsi borcanele cu gogosari in otet, mai ales ca reteta pe care o propunem nu necesita fierbere si nici utilizarea de conservant. Iata de ce aveti nevoie:

Ingrediente

5 kg de gogosari
500 ml otet de vin de 9 grade
500 grame de zahar
100 grame de sare pentru muraturi
un manunchi de frunze de telina
o lingura de boabe de piper
o lingura de boabe de mustar
trei- patru bucati de hrean

Citeste si: Cea mai buna reteta de gogosari in sos de mustar

Mod de preparare

1. Spalam foarte bine gogosarii, ii lasam sa se scurga si cand sunt uscati ii taiem in patru si le scoatem cotoarele si semintele dupa care ii punem intr-un lighenas sau o craticioara incapatoare.

2. Combinam, intr-o craticioara, otetul cu zaharul si sarea, amesecam bine pana cand acestea se topesc si se formeaza o solutie. Atentie!: este important sa folosim otet din vin de 9 grade pentru a putea conserva cu succes gogosarii! De asemenea folositi doar sare mare, grunjoasa, speciala pentru muraturi!

3. Turnam peste bucatile de gogosari solutia de otet, sare si zahar, acoperim si lasam pana a doua zi. Mai amestecam din cand in cand in vasul in care se afla gogosarii astfel incat acestia sa se cuprinda. Peste noapte ei vor lasa zeama mai multa.

4. A doua zi separam gogosarii de solutia de otet in care au stat si ii punem in borcane curate, sterilizate si neaparat uscate!

5. Adaugam in fiecare borcan bucatile de gogosari, cat mai aproape unele de altele (mai inghesuite) si, din loc in loc, intre ele adaugam bucati de hrean si frunze de telina iar la sfarsit pune si cateva bobite de mustar si piper.

6. Strecuram zeama (solutia in care au stat gogosarii peste noapte) deoarece gogosarii vor mai lasa unele impuritati care in borcan vor putea fermenta. Turnam zeama in fiecare borcan pana cand gogosarii sunt acoperiti.

7. Inchidem fiecare borcan cu capacul si le depozitam in camara.

De ce e bine sa consumi gogosari





Adauga un comentariu