News Flash:

Gogosi dietetice la cuptor. Delicioase, usor de preparat si NU INGRASA

10 Februarie 2019
453 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7619 RON (0.0000)
USD: 4.1988 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
gogosi dietetice la cuptor

Gogosile dietetice la cuptor sunt delicioase, usor de preparat si, ceea ce e cu adevarat important pentru doamne si domnisoare, nu ingrasa asa cum o fac gogosile prajite in ulei. Asa ca, ori de cate ori ti se face pofta de ceva dulce, in loc sa dai iama in rafturile cu dulciuri ale supermarketurilor, prepara-ti aceste delicioase gogosi. Iata de ce ingrediente ai nevoie:

  • 320 g faina
  • 14 g drojdie proaspata sau 5-6 g drojdie uscata
  • 120 ml lapte integral
  • 20 g unt pentru compozitie
  • 50 g zahar pudra
  • Un ou
  • Esenta de vanilie
  • Coaja de lamaie
  • Un varf de cutit de sare
  • Unt topit, 2 linguri de lapte si 5 linguri zahar pudra pentru finisare

Ce gust are duminica ta? Incearca deliciul belgian

MOD DE PREPARARE

Pentru inceput, incalzeste laptele, apoi adauga zaharul pudra si untul amestecand incontinuu pana cand acestea se topesc. Ia laptele de pe foc si lasa-l sa se raceasca.

Intre timp, amesteca faina, cu sarea, cu drojdia, apoi fa o scobitura in mijlocul acestor ingrediente si adauga aici oul, laptele caldut, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Framanta aluatul rezultat timp de 5 minute, pana cand devine elastic si omogen. Acopera-l cu o carpa si lasa-l la dospit aproximativ o ora, timp in care isi va dubla volumul.

Dupa scurgerea timpului, presara faina pe blatul de lucru si tapeteaza cu hartie de copt tava in care vei coace gogosile. Intinde aluatul cu sucitorul, astfel incat sa rezulte o foaie de aproximativ 1,5 cm grosime. Pentru a decupa gogosile din aluat, te poti folosi fie de forme rotunde, fie de pahare. Decupeaza cercuri, pe care apoi asaza-le in tava de copt. Acopera tava cu un prosop pentru ca aluatul sa mai creasca. Intre timp, incalzeste cuptorul.

Dupa scurgerea timpului, unge gogosile cu doua linguri de lapte si introdu-le in cuptor, la foc mediu, timp de 10 minute. Odata rumenite, scoate-le din cuptor si unge-le cu unt topit, dupa care rostogoleste-le prin zahar pudra.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gogosi dietetice gogosi ingrediente prajituri desert
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2019 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1735 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032655 (s)