Dulciuri

Gogosi fara lactoza

Publicat: 13 sept. 2019

Iubesti gogosile, dar esti intolerant la lactoza? Nu-i nimic! Aceasta reteta este pentru gogosi fara lactoza de care te vei indragosti si care nu iti vor face rau, deloc. In plus, gustul este aproape neschimbat!

Ingrediente pentru 12 gogosi 

  • 50 g margarina vegana 
  • 120 ml lapte de soia 
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui, plus 1 litru (4 cani) in plus pentru prajit
  • 250 g faina 
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare

Mod de preparare:
 
Topiti usor untul la foc mediu-mic. Adaugati lapte si 2 linguri de ulei de floarea soarelui si amestecati impreuna. Odata combinate, luati de pe foc si dati deoparte. Intr-un bol separat, combinati faina, jumatatea zaharului, praful de copt si sarea cu o furculita. Faceti o fantana in centru. Turnati amestecul de unt in fantana. Se combina treptat pana se formeaza un aluat gros.
Folosind mainile, rotiti aluatul in mici bile plate si cu degetul mare, apasati o gaura in centrul fiecarei gogosi. (S-ar putea sa fie nevoie sa-ti faci mainile fainoase pentru aceasta parte pentru a evita sa ramai lipicios!). Incalziti litrul de ulei intr-o tigaie. Pentru a sti cand este destul de cald, prajiti un pic de paine in ulei. Daca se rumeneste si pluteste in partea de sus, in 45-50 de secunde uleiul va fi gata!
Puneti usor gogosile in ulei folosind o spatula. Se prajesc aproximativ 3-5 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Transferati gogosile pe niste hartie de prospo pentru a inlatura orice ulei in exces. Apoi rostogoliti intr-un bol cu zaharul ramas.



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit