Culinar

Gogoşi umplute cu sos de căpşuni

Publicat: 18 mai 2020

Profită de sezonul căpşunilor şi prepară cele mai bune gogoşi cu ele. Este o reţetă simplă şi uşor de pregătit!

Ingrediente pentru aluat:

500 g făină
250 ml lapte
70 g zahăr
10 g drojdie uscată
60 g unt topit
3 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 praf de sare
ulei, pentru prăjit
zahăr vanilat, pentru decor

Pentru sos:

1/2 kg căpşuni
70 g zahăr
1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Pentru sos, cureţi, speli şi tai mărunt căpşunile, apoi le pui într-o cratiţă. Torni zahărul şi zeama de lămâie, le amesteci din când în când şi laşi la foc mediu să fiarbă până ce sosul începe să se îngroaşe. Dai cratiţa deoparte pentru ca sosul să se răcească. Poţi pune sosul inclusiv la frigider.

Pentru aluat, amesteci într-un bol mai mare toate ingredientele. Acoperi bolul şi îl dai deoparte timp de 1 oră la dospit. Tapetezi masa cu puţină făină şi întinzi aluatul cu un sucitor, fără să-l subţiezi. Cu ajutorul unei forme rotunde sau al unei căni, formezi gogoşile. Încingi uleiul într-o cratiţă şi prăjeşti gogoşile, pe ambele părţi, până se rumenesc. Le dai deoparte pe un şervet de bucătărie.

Într-o pungă sau într-un poş cu şpriţ, pui sosul de căpşuni. Cu ajutorul unui beţişor chinezesc, înţepi interiorul gogoşilor, până la mijloc, pentru a face loc umpluturii cu sos. Serveşti gogoşile calde, decorate cu zahăr vanilat.




Adauga un comentariu