Actualitate

Golanie pe banii oamenilor! Moftul unui primar arunca in aer un intreg sector economic – FOTO

Publicat: 27 aug. 2014

@ Cu sprijinul Consiliului Local, un primar pregateste haosul @ Scandal monstru pornit din pixul unui edil @ Gramezi de bani publici aruncati pe o stupiditate

Locuitorilor comunei iesene Miroslava li se pregateste un cadou otravit de catre primarul Dan Nita. Acesta vrea cu orice pret ca oamenii din comuna sa beneficieze de tot confortul pe care il au la dispozitie locuitorii marilor orase. Chiar daca dotarile de baza, cum ar fi drumurile civilizate sau canalizarea lipsesc din multe zone ale comunei, Nita vrea ca la Miroslava sa le ofere oamenilor posibilitatea de a se deplasa cu taxiul. Din acest motiv, joi, 28 august 2014, in cadrul sedintei Consiliului Local se va aduce in discutie aprobarea a 50 de autorizatii de taxi. Masura vizeaza, conform Regulamentului privind organizarea si desfasurarea transportului de persoane in regim de taxi, infiintarea chiar si a 11 statii permanente de taxi pe raza comunei Miroslava.

Taxiurile de aici ar trebui sa poata actiona exclusiv pe raza comunei si in zonele inconjuratoare, inclusiv municipiul Iasi sa aiba doar drept de tranzit. Reprezentantii taximetristilor din municipiul Iasi se arata revoltati de ideea edilului de la Miroslava. „Cred ca domnul Nita vrea sa provoace scandal cu orice pret. Masura nu este doar una absurda, ci si una care va aduce haosul general in sistem. Nimeni nu poate sa creada ca aceste 50 de autorizatii vor fi date doar pentru transport in interiorul comunei. Se vizeaza cel mai probabil sa se strecoare printre cei 1.800 de taximetristi din Iasi. Va fi extrem de greu, pentru ca e in primul rand ilegal, si noi vom avea grija sa fie sesizate toate institutiile de control si apoi pentru ca e vorba de o concurenta acerba. Va iesi un scandal monstru intre taximetristi„, avertizeaza Mircea Manolache, presedintele Camerei Taximetristilor Iasi.

Smecheriile legale ale primarului, posibil subiect de proces

Modul in care Dan Nita a ales sa genereze si sa promoveze aceasta idee i-a revoltat pe taximetristii ieseni care sustin ca edilul a comis mai multe ilegalitati in acest caz. „Noi consideram ca primarul comite doua erori grave, daca nu chiar infractiuni. In primul rand, se poate vorbi de abuz in serviciu. Conform Legii 83/2003, legea taximetriei, pentru a se ajunge la aceasta hotarare trebuiau parcursi mai multi pasi, care aici nu s-au facut. Nu exista nici macar un studiu de impact pentru acest proiect. In al doilea rand, vorbim de deturnare de fonduri. Banii pentru acest proiect sunt banii primariei locale si cum acolo nu exista nici macar o solicitare pentru licente de taxi, e clar ca primarul a facut din proprie initiativa acest proiect cand poate erau alte prioritati. Ma gandesc ca ii prisosesc banii„, mai spune Mircea Manolache.

Pentru perioada urmatoare taximetristii ieseni nu au de gand sa stea cu mainile-n san si sa astepte rezolvarea situatiei, ci vor sa aiba mai multe actiuni prin care sa determine consilierii locali sa renunte la idee. Acestia considera ca proiectul celor de la Miroslava poate fi un precedent prin care si alti edili ai comunelor din jur sa aiba idei similare. Acest fapt ar duce la situatii de conflict deschis intre taximetristii ieseni si cei care ar proveni din comune, iesenii acuzand un sabotaj al unei activitati si asa destul de dificila.

Noi nu putem sa ii fortam pe cei din Consiliul Local sa nu voteze propunerea primarului, dar le putem explica unde va duce aceasta decizie. Asa ca vineri, pe 29 august, reprezentantii celor mai mari firme de taxi din Iasi, Parma Taxi, EuroTaxi, LuxTaxi, Delta Taxi, RVR Taxi, vom merge la Miroslava sa avem o discutie de principiu cu alesii locali si sa ii avertizam ca e o mare greseala ceea ce au de gand sa faca. Vom depune si un memoriu si daca lucrurile nu vor intra in normal, nu ne vom opri si vom ajunge chiar in instanta. Stiu ca domnul Nita e obisnuit cu zona penala si cu instantele, asa ca nu cred ca e asta o mare problema„, a mai declarat Manolache.

Comentarii
Adauga un comentariu