News Flash:

Golaniile lui Prisacaru, din nou in fata judecatorilor

3 Septembrie 2008
1692 Vizualizari | 4 Comentarii
Radu Prisacaru
• O hotarare de retrocedare inceputa de fostul prefect, Radu Prisacaru, va fi atacata in instanta de actuala Comisie Judeteana de Fond Funciar • Cererea viza trecerea unei suprafete de 40 hectare de pe teritoriul localitatii Madarjac, pe teritoriul statiunii de cercetare Podu Iloaiei


O hotarare de retrocedare inceputa de fostul prefect, Radu Prisacaru, va fi atacata in instanta de Comisia Judeteana de Fond Funciar (CJFF) condusa de actualul prefect, Marius Bodea, si de subprefectul Vasile Etcu, care este si secretarul comisiei. In urma cu aproximativ doi ani, fosta Comisie condusa de Prisacaru a emis o hotarare prin care o suprafata de 40 hectare teren trecea de pe domeniul localitatii Madarjac, pe cel al statiunii Podu Iloaiei, unde o asemenea suprafata valora cateva zeci de milioane Euro. La acea vreme, proprietarul terenului din Madarjac, Ioan Botez, a fost trecut pe anexa 39 (referitoare la despagubiri - n.r.) de fosta Comisie, insa a solicitat ulterior un amplasament invecinat cu Madarjac pentru ca nu exista teren disponibil in localitate.

In 2006, dupa ce Comisia Locala din Madarjac a inaintat adresa Prefecturii Iasi, prin care solicita radierea de pe anexa 39 si identificarea altei suprafete, imediat, pe fir a intrat Agentia Domeniilor Statului (ADS), condusa de Flavius Ionita, arestat ulterior impreuna cu Radu Prisacaru in dosarul Mita la prefect si care a solicitat prefecturii punerea in posesie a respectivului pe statiunea de cercetare Podu Iloaiei, cerere aprobata de comisie. Acum, actuala comisie a cerut prefectului anularea in instanta a actului de proprietate. Subprefectul Vasile Etcu sustine ca au fost incalcate cateva prevederi referitoare la faptul ca pe teritoriul statiunii din Podu Iloaiei nu pot fi validate decat persoanele care fac dovada ca au detinut pamant in zona si nu alte persoane care desi nu mai pot primi terenul pe vechiul amplasament, nu pot nici sa primeasca pe terenul unei statiuni de cercetare. "Prin hotararea Comisiei am cerut atacarea in instanta a hotararii emise in 2006, hotarare emisa tot de Comisia Judeteana, referitoare la trecerea suprafetei de 40 hectare de pe Madarjac, pe statiunea Podu Iloaiei, concomitent cu radierea de pe anexa 39 a localitatii Madarjac si inscrierea suprafetei pe anexa 29 a localitatii Podu Iloaiei. Noi am considerat ca au fost incalcate cateva prevederi referitoare la faptul ca pe teritoriul Statiunii din Podu Iloaiei nu pot fi validate decat persoanele care fac dovada ca au detinut pamant in zona si nu alte persoane", a spus subprefectul Etcu. Totodata, subprefectul a mai precizat ca Ioan Botez va primi acea suprafata de 40 hectare, dar nu pe teritoriul localitatii Podu Iloaiei si nici in Madarjac. "Noi am hotarat sa primeasca cele 40 hectare pe teritoriul altei localitati. Cum nu poate primii nici in Podu Iloaiei, iar in Madarjac nu mai este teren, ii vom cauta un alt amplasament", a subliniat Vasile Etcu. Membrii comisiei au mai avut batai de cap cu un dosar, prin care petentii solicitau repunerea in posesie a unei suprafete de 250 hectare pe teritoriul localitatii Erbiceni. Insa, comisia a amanat dosarul pentru o alta sedinta pentru o analizare mai atenta a cazului. Etcu a spus ca de fapt exista trei dosare pe numele solicitantilor, respectiv Popovici, care vor teren pe tarlaua Spinoasa, a comunei Erbiceni. "Ei sunt validati la Legile 1 si 18 , cu suprafete de 50 hectare si solicita acum sa-i trecem pe anexa 29, cu 40 hectare pe statiune. Am decis sa mai analizam cazul pentru a verifica mai atent dosarele", a adaugat subprefectul iesean.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (4)

Ce rat gretos !!!  | #42039
Asa arata o fatza de om gretzos si arogant.
gicutza  | #42040
Domnule Rotaru, eu stiu ca din asta traiti dar sa stiti urmatoarele chestii referitoare la acest articol si la aceasta suprafata de teren........Stiati ca domnu subprefect a cerut in cateva adrese catre Ads intocmirea Protocoalelor de delimitare????????? adrese semnate de el ............de ce nu s-a sesizat atunci cand a semnat adresele ???????? si acum cand s-a intocmit adresele le-a stricat lor apele si interesele si ies cu afirmatii mincinoase si dicteaza diverse articole in presa....dar fiindca dumnealui este venit de la DNA stie cum sa manipuleze prin presa si folosind institutiile statui.....
PAPUC SEF  | #42041
Raducu a fost cel mai cinstit om,un om foarte destept,dintr-o familie de intelectuali rasati,credinciosi si cu frica de Dumnezeu. acest om daca ar fi ramas prefect ar fi dus Iasul la nivelul orasului Geneva,am fi scapat de munca si de saracie,dar l-au arestat si nu a fost sa fie.
lori  | #42042
multe nenorociri a facut ! de abia acuma se deschilcesc itele..........
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3855 (s) | 22 queries | Mysql time :0.267074 (s)