Culinar

Gomboți cu prune: Rețetă gustoasă, ca la mama acasă

Publicat: 29 oct. 2021
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Gomboți cu prune Rețetă gustoasă ca la mama acasă
Rețeta de gomboți este o rețetă dulce, atipică. Spun acest lucru, deoarece este pregătită cu piure de cartofi.

Pentru astăzi, v-am pregătit o rețetă de gomboți cu prune, simplu de realizat și extrem de gustoasă, ca la mama casă. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente, iar desertul este gata!

Rețeta de gomboți cu prune este o rețetă dulce, atipică. Spun acest lucru, deoarece este pregătită cu piure de cartofi. În ciuda faptului menționat, vă garantez că textura va fi atât de fină și de fragedă, încât nici nu veți simți gustul de cartofi. Așa că, în continuare, vă voi spune ce ingredinte să folosiți, pentru prepararea celor mai buni gomboți cu prune, pe care i-ați mâncat vreodată.

Gomboți cu prune

Gomboți cu prune: Ingrediente și mod de preparare

Pentru această rețetă, vei avea nevoie de: 500 de grame de piure de cartofi, 125 g făină albă, 1 ou, o jumătate de lingură de ulei de floarea soarelui, un kilogram de prune – ar fi bine să le găsiți cât mai mici, 9 linguri de zahăr, o linguriță de scorțișoară, 50 g unt și 150 g pesmet.

Pentru început, puneți câțiva cartofi la fiert. După ce s-au înmuiat bine, pisați-i așa fierbinți. Acum vine rândul prunelor. Spălați-le bine și tăiați-le în două. Înlăturați sâmburii și puneți-le într-un bol, peste care turnați trei linguri de zahăr și o lingură de scorțișoară.

Pasul următor este să topiți untul într-un tigaie și să adăugați pesmetul. Amestecați continuu, până când se rumenește. Apoi adăugați zahărul și, dacă vreți, puneți și puțină esență de vanilie.

După ce ați făcut toți acești pași, puteți să treceți la pregătirea aluatului. Peste cartofii pisați puneți oul, uleiul și un strop de sare. Adăugați făina și frământați bine. Trebuie să obțineți un aluat lipicios și moale, pentru ca gomboții să iasă fragezi.

Gomboți cu prune

Acum, presărați blatul de lucru cu făină și frământați foarte puțin aluatul, cât să-l uniformizați. Tăiați-l apoi în bucăți potrivite, cam cât o nucă. Presărați puțină făină pe mâini și începeți să aplatizați bucățile de aluat în palmă. Puneți acum prunele pe fiecare bucată de aluat și formați cu ele bile netede. Prunele trebuie să fie complet acoperite de aluat.

Puneți acum o cratiță cu apă la fiert (jumătate plină). Când începe să fiarbă, adăugați în apă trei linguri de zahăr și lăsați focul mic. Puneți gomboții la fiert și aveți mare grijă să nu se lipească de fundul cratiței. Dacă se întâmplă acest lucru, scuturați ușor cratița sau dezlipiții cu ajutorul unei spatule.

Lăsați-i la fiert aproximativ 10-15 minute. După ce au fiert, tăvăliți-i în tigaia cu pesmet pe toate părțile.

Pot fi serviți atât calzi, cât și reci.

Poftă bună!

Gomboți cu prune

Beneficiile prunelor: Iată de ce să le consumi cât mai des

Printre beneficiile prunelor, întâlnim următoarele: reglează tranzitul intestinal, fiind ideale în constipație, scad colesterolul din sânge, vă ajută să slăbiți, au efect antioxidant, sunt benefice pentru persoanele care suferă de diabet, însă nu și prunele uscate, previn osteoporoza, fortifică sistemul imunitar, reduc anxietatea, previn cancerul, asigură echilibrul electrolitic și ajută la coagularea sângelui.

Așadar, dacă prunele au atâtea efecte benefice, de ce să nu profităm și să le utilizăm în tot mai multe prăjituri?

Comentarii
  • Mii de mulțumiri pentru rețeta minunată.
    Și pentru sfatul prețios herbalist, ( ca mine) este total adevărat.
    Toate cele bine din Hokkaido Japonia

Adauga un comentariu